Värmlandsnäs-tjejen Helena kan vinna ”Farmen”

Foto: TV4

Helena Hedqvist, 24 år gammal från Värmlandsnäs är en av finalisterna i årets “Farmen.” Hennes resa började som joker mitt ute i en skog där hon fick kämpa sig in till den riktiga tävlingen. På söndag har hon möjlighet att vinna titeln årets farmare och en halv miljon kronor.

-Det var en sjukt kul och positiv upplevelse,  berättar hon.

Att vara med i Farmen var länge en av Helenas stora drömmar, då hon kollat på programmet tillsammans med sina föräldrar ända sedan hon var liten. När hon tittar tillbaka på sommaren som hon fick uppleva, ser hon det som ett minne för livet.

-Jag kom dit och trodde att det skulle vara svält och katastrofer. Men vi fick ju äta mat varje dag och livet på Farmen var inte alls lika tufft som jag trodde att det skulle bli. Vanligtvis har jag en ganska hektisk vardag där jag pluggar till sjuksköterska, medan min sambo har en gård, och därför tyckte jag att det var mycket härligare på Farmen, än vad de andra deltagarna kanske tyckte.

Bildresultat för helena hedqvist

Ett av Helenas citat från dokusåpan. Foto: TV4

Under säsongens gång har programmet fått mycket kritik för att vissa deltagare fått utstå mobbning i form av hårda ord och utanförskap. Helena menar att trots att produktionen klipper avsnitten så förändrar inte det vissa scener som förekommit.

-Jag tror att det är en blandning av både klippning och mobbning, men även om det är klippt så kan man inte förneka att man gjort vissa saker!

Helena syftar bl.a. på att det har varit orättvis behandling mot en annan deltagare i dokusåpan där personen blev tvingad att klättra upp i ett träd och plocka äpplen samtidigt som hon skulle “hoa” som en uggla.

-Det som Mulle sa om henne när vi var i torpet, var otroligt elaka och hårda ord.

Samtidigt menar Helena att säsongen klippts ihop på ett sätt som att det endast vore konflikter som pågick under tiden hon var där.

-Jag önskar att de hade tagit med alla roliga stunder vi hade med varandra där inne, menar hon.

Hennes mål med Farmen var dock inte att få erhålla vinstsumman, utan snarare att njuta av den vackra miljön som” Kvarntorp” i Småland erbjöd och driva gården till dess fullo.

-Jag tänkte nästan inte på de halv miljon kronorna en enda gång där inne, många andra var ju väldigt pengakåta av sig! För mig var det viktigaste att få gå hem med titeln “Årets farmare”.

Bildresultat för kvarntorp småland

Inspelningsplatsen där årets ”Farmen” ägde rum. Under säsongens gång uppstod bränder hela två gånger, vilket gjorde att brandkåren fick rycka ut till inspelningarna. Foto: Strix/TV4

En skillnad från tv-rutan som Hedqvist märkte när hon var på plats, var bl.a. relationen till personerna bakom kameran.

-De filmade oss från sex på morgonen till tolv på kvällen. Och genom hela dagen gjorde vi synkar i kameran så man pratade med kamera-männen och alla personer bakom kulisserna i princip hela tiden!

Att Hedqvist tagit sig så långt i dokusåpan tror hon själv beror på att hon bl.a. haft tålamod och gjort allt för att stanna kvar i programmet. Efter att hon varit nära att åka ut flera gånger fick hon lära sig att hon var beredd på att göra det mesta för att stanna kvar.

-Jag hade inget annat val än att kämpa mig kvar, eftersom att jag kände att jag hade så mycket kvar att ge på Farmen!

På frågan om vad som krävs för att nå så långt som Hedqvist gjort i programmet, svarar hon med att det bl.a. krävs humor för att orka med dagarna som går.

-Man behöver ta de knäppa situationer som uppstår med ro, för det är mycket konstigt som sker och mycket människor som man ska försöka leva tillsammans med!

Inte nog med att Helena tagit sig långt i dokusåpan “Farmen”, hon har även tävlat med sitt f.d. UF-företag “String It Uf” där hon tillsammans med sina klasskamrater vann tävlingar och fick lära upp sin förmåga att presentera sin produkt samt stå på scen framför andra människor.

-Det var en jätterolig upplevelse, vi fick stå på scener runt om i Värmland och prata om våra produkter och det var roligt eftersom att det gick bra för våran produkt, och än idag har jag kunskap från det UF lärt mig.

Helena tillsammans med sitt f.d. UF-företag – ”String It UF”. Foto:nwt.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag pluggar Helena till sjuksköterska i Södermanland, och sjuksköterskeyrket är hennes slutgiltiga mål. Men på frågan om hon föredrar Södermanland framför Värmland har hon endast ett svar.

-Man kan ta en värmlänning från Värmland men man kan inte ta Värmland från en värmlänning!