Världens bästa liveband?

ROCK KONSERT. Det tyska metalbandet Rammstein är populärt världen över sedan en lång tid tillbaka.
De hade under sommaren 2022 en Europaturne med 32 konserter runt om i Europa, varav tre stycken på Ullevi i Göteborg.
De hade planerat in 2 stycken konserter på Ullevi, den 29:e och 30:e juli. Men de sålde slut på bara några dagar så de la in en extrakonsert den 28:e juli för att fler skulle kunna få biljetter och se dem.
De hade en setlist på 21 låtar under turnén som jag måste säga var riktigt riktigt bra. Det fanns få saker jag skulle velat ändra på med låtarna de spelade. Rammstein släppte tidigare under våren den 29:e april ett nytt album. Albumet heter Zeit och innehåller elva låtar. Albumet blev extremt omtyckt och fick miljontals lyssningar på enstaka dagar. De spelade endast tre låtar från det nya albumet. Jag hade gärna sett att de spelat kanske någon mer låt därifrån men annars var konserten som helhet galet bra. Rammstein är kända för att vara det bästa livebandet som finns med tanke på hur de lägger ner sig på sina konserter. Det är mycket mer än bara musiken. T.ex så använder de sjuka mängder eld och andra typer av pyroteknik. De låtar som är mest avancerade om man ser till pyrotekniken är låtarna Puppe, Rammstein och Sonne. Under låten Rammstein så har Till på sig en slags “ryggsäck” som sprutar eld åt alla håll och kanter som ser riktigt coolt ut. Här är e bild under låten Rammstein:

Under låten Puppe så tar sångaren Till upp en gigantisk barnvagn på scenen som sedan på refrängen tar eld. Men den låt som är mest känd och uppmärksammad under Rammsteins konserter är Sonne. Där går alla eldsprutande saker de har tillgång till igång. De har inte bara scenen utan de har också 4 stycken eldsprutande torn ute i publiken som ger ut riktigt stora lågor eld.

Här är en bild från konserten under Sonne.

Rammstein lägger ner sig alldeles oerhört mycket på sina konserter, och det är minst sagt dyrt. Enligt dem själva så ska det kosta ca tre miljoner dollar att genomföra varje konsert, varav en halv miljon dollar på enbart pyroteknik. Det vill säga all eld och andra typer av specialeffekter som de använder sig av.
Konserten som helhet var helt galet bra och helt klart något av det mäktigaste jag sett. Rammsteins konserter handlar absolut inte bara om musiken. Det är väldigt mycket mer än musik. Det är väldigt mycket show också med tanke på extranummer och all eld och specialeffekter. Man behöver egentligen inte ens ha lyssnat på Rammstein för att tycka att en av deras konserter är fantastisk. Jag tyckte att konserten utan tvekan får 10 av 10. Den var helt galet bra och var som sagt något av om inte det mäktigaste jag någonsin varit med om och sett.