UF – Vad hände sen?

 

I förra numret av Solsidan kunde ni läsa om några av skolans UF-företag, flera månader har gått och nu närmar det sig slutspurten för de unga entreprenörerna . Men frågan är hur har det gått för dem? Har deras mål blivit uppfyllda? Solsidan rapporterar från UF-mässan för att ta reda på mer.

 

Återigen är Unique Drinks UF först ut när Solsidan ska göra sin “follow up”-intervju. Julia Ekmalm var gladeligen med och svarade på frågorna vi ställde och bemötte oss väl.

 

Hur har det gått för er än så länge på mässan?

-Vi har än så länge inte fått några beställningar på böckerna men vi har haft flera som har kommit fram och tittat och smakat på drinkarna vi haft framme. (Drinkarna var alkoholfria red.anm) säger Julia, hon fortsätter sedan med att berätta att de bland annat serverat en drink med smak av rödbetor som varit en oväntad drink med mycket delade åsikter kring den och dess smak.

 

Har det varit roligt idag med UF-mässan?

-Ja det har varit bra , det har varit väldigt roligt att titta på de andra montrarna och se vad de har för olika produkter och hur de framställer dem.

Sahra Karlsson flikar även in med att det varit lärorikt att få vara med på mässan.

 

Vad har ni haft för mål under denna UF-resa och tycker ni att ni klarat av det?

-Vi hade inget specifikt mål med hur mycket vi skulle sälja för i början men nu är våra mål att vi ska sälja böckerna vi har kvar i lagret och sedan kunna avveckla företaget på ett bra sätt, säger Julia.

 

Efter den korta intervjun så tackar vi för oss och rusar vidare till nästa monter där vi pratade med Kung Fu Phone UF som entusiastiskt svarade på de frågor vi hade.

 

Hur har det gått för er som företag, har ni lyckats sålt något på mässan?

-Det har väl ändå gått bra , vi har sålt några produkter svarar Emma Forsell ,

 

Så det har alltså varit lyckat med att sälja mobiltillbehör?

-Ja det visade sig vara bra att göra det, de flesta har ju mobiler och vill inte lägga ner så mycket pengar kanske på tillbehör, så vi säljer prisvänliga produkter och det har visat att det lönat sig! berättar Klara Lindh Kaudern.

 

Har det fungerat bra som grupp i företaget, har ni haft roligt?

-Ja det har varit mycket lärorikt. Det har varit en utmaning att få göra detta och vi har fått lära oss att arbeta som grupp, anser Emma hon fortsätter med att prata om att vänskapen har blivit bättre mellan dem på ett sätt då de fått arbeta så mycket med varandra och vi har haft väldigt kul tillsammans.

 

Vi tackar senare för oss återigen och letar reda på företag nummer 3, Sött och Salt UF som mer än gärna svarade på frågor.

 

Hur har det gått för er med er försäljning?,  ni har ju stått på marknader osv och sålt.

-Det har gått bra, faktiskt varit över förväntan för oss berättar Caroline Cederholm.

-Målet var att inte gå minus med försäljningen och det lyckades vi ju med och sålde till och med slut på lagret vi hade så vi fick göra mer, fortsätter Frida Stafrin.

 

Har det varit lärorikt att vara här idag?

-Ja det har varit roligt att se de andra företagen och se vad de har haft för ideer och vad de framställt säger Frida Stafrin.

 

Vad har ni för tankar att göra framöver med företaget?

-Nu ska vi sälja slut på det vi har och ska sedan avveckla är det tänkt avslutar Frida med.

 

Efter vi intervjuat de tre företagen som vi pratat med så går vi vidare till Snygg & Trygg UF som har varit mycket framgångsrika med sina reflexer som de säljer då de vunnit priser i flertalet tävlingar.

 

Hur känns det att produkten och företaget blivit en sådan succé?

 

-Det har varit över förväntan tycker jag, vi trodde nog inte de skulle gå såhär bra för oss säger Malin Modh.

-Vi har varit rätt så aktiva på internet på olika sociala medier med företaget och då sprids det ju lätt så att man får flera kunder berättar Elin Wehlin.

 

Ni vann tävlingen “Draknästet” och är med i flera tävlingar idag under mässan, hur känns det?

-Det känns väldigt kul, och äntligen så är vi här på mässan säger Ellen Holmqvist, hon fortsätter med att berätta att de bl.a är med i tävlingen “Årets vara” (Där de senare kammade hem en 2:a plats red.anm).

 

Vad har ni för planer nu framöver?

-Ja tanken främst är ju att såklart sälja ut de vi har och sedan avveckla företaget och saker ska bokföras sen säger Ellen.

Vi tackar sedan även Snygg & Trygg UF innan vi beger oss av hemåt från detta års UF-mässa!