Åttorna besöker Solberga

Onsdag den 29 mars kom elever från årskurs 8 ifrån Arvika, Årjäng och Eda kommun för att kolla på gymnasium inför deras val i 9an. De blev guidade runt skolan utav elever i årskurs 2. Dom fick även stanna på stationer runt om i skolan för att höra lite mer om de olika programmen. Vi frågade 3 st elever från Centralskolan i Arvika om vad de tror de kommer välja för linje.

Har du tänkt välja någon linje på Solberga?

-Ja, jag hade tänkt välja teknik eller natur då jag är rätt bra på matte och är intresserad av ämnena.

Tycker du att rundturen och de olika presentationerna av programmen var bra?

– Ja, jag tyckte de var mycket informativa.

Vad hade ni tänkt välja för program?

Philipa: – Jag hade tänkt välja Barn och fritid på Taserud.

Irma: – Jag ska nog välja Samhäll.

Vad tyckte ni om rundturerna och presentationerna om de olika programmen? 

– Vi tyckte det var rätt bra turer men vi har dock läst om de olika linjerna i skolan så vi visste redan en hel del.