The Strip – inte bara en gata i Las Vegas

Solberga-eleven Melinda Modh har just haft sin studentkonsert på Ritz och berättar om alla förberedelser och tankar som var innan showen. Hon och house-producenten Mathias Andersson släppte förra veckan ut en låt på Spotify, som heter The Strip. Melinda Modh förklarar i intervjun mer detaljerat hur det gick till.

Melinda Modh läser sista året här på
Solbergagymnasiet och går musikestetprogrammet. Som gymnasiearbete har hon valt att göra en egen konsert på Ritz. Den här intervjun med Melinda Modh görs några dagar innan hennes show för att få reda på förberedelserna och tankar kring den. Showen kommer att ha gratis inträde, men om hon lyckas få in pengar så ska de gå till barncancerfonden.
Varför pengar ska skänkas just dit enligt Melinda Modh är för att:
– Jag är väldigt aktiv inom barncancerfonden då min lillebror har haft cancer. Så på så viss vill jag att de pengar som jag får in av showen ska gå till något bättre och som gör nytta.

Det som fick Melinda Modh att vilja göra den här showen är för att hon brinner för musiken och gillar verkligen att uppträda. Showen har inte något tema utan det är olika slags låtar som hon själv valt. Hon avslöjar att hon ska sjunga den populära låten Geronimo, vilket kommer bli en stor utmaning då den är väldigt svår att sjunga.

Melinda Modh står inte ensam på scenen, utan har även med andra talangfyllda elever här på
Solbergagymnasiet så som David Rosendal, Agnes Ekbrandt, Emil Glavsjö, Eric Rinberg, Fredrik Toremark, Ida Lynne, Jessica Gajdos, Johanna Arvidsson och Marcus Erkenfjord.
Hur har gruppen fungerat att jobba med?
– Samarbetet fungerar superbra, och vi har verkligen kommit varandra närmare, vilket är kul!, säger 18-åringen Melinda Modh.

De har repat en gång i veckan sedan januari inför showen. Melinda Modh är väldigt förvånad över att det är så många som har kryssat i att de ska komma på Facebook, nu när hon har gjort ett evenemang.
– När jag kollade på Facebook efter att jag hade lagt ut evenemanget blev jag verkligen chockad över alla som kryssat i att de vill komma och kolla. Först trodde jag bara att mormor skulle komma!, säger Melinda Modh och skattar.

18-åriga Melinda Modh har alltid gillat att uppträda sen hon varit liten. Hon har drömt om att bli superstjärna tills hon var 16 år.
– Jag tror inte att jag kommer att bli superstjärna i framtiden, eftersom jag nu tänker lite mer realistiskt jämför med när jag var mindre. Jag kommer att fortsätta med musiken på fritiden och ha en egen studio och så framöver. Men superstjärna det blir det nog inte för mig, även om det vore kul, säger Solberga-eleven Melinda Modh.

– För ungefär tre veckor sedan frågade Mathias Andersson mig om jag ville skriva ihop en text till hans nya låt, säger Melinda Modh.
18- åriga Mathias Andersson håller på med musik på fritiden så som Melinda Modh, men gör låtar utan text. Han producerar house-musik och har gjort en del låtar som han lagt ut på soundcloud.se samt Spotify. Den senaste låten som han har släppt är The Strip där Melinda Modh är med och deltar med sin fantastiska sångröst.
– Mathias har gjort den instrumentella delen och jag texten i låten. Texten handlar om en känd gata i Las Vegas, där man festar och har kul. Jag är sjukt nöjd med låten som vi gjort tillsammans och hoppas att vi kan göra mer ihop, säger Melinda Modh.
Låten The Strip som både de talangfulla 18-åringarna Melinda Modh och Mathias Andersson har gjort kommer att finns ute på Spotify någon gång av i slutet av den här veckan.
– Jag håller på att ansöka om att lägga ut egna låtar på Spotify. Jag hoppas att jag kommer kunna få den chansen då jag har många nya låtar att lägga ut, säger Solberga-eleven Melinda Modh.