Mot varmare breddgrader!

Nu är det inte länge kvar till Studenten och inte heller till den efterlängtade studentresan. Några elever som är extra upprymda inför den kommande resan är Alexander, Linnéa och Felicia.

– Det ska bli så otroligt roligt!, säger Felicia Johansson.

Linnéa Karlsson som går samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap och Felicia Johansson som går naturvetenskapsprogrammet med inriktning natur ska båda åka till Ayia Napa, Cypern den 30 maj-6 juni.

– Det ska bli så himla roligt att få åka iväg på en resa med mina vänner som ett avslut på de här tre åren, säger Karlsson.

– Jag kan verkligen hålla med Linnéa om att det blir ett fint avslut på dessa tre åren, extra skönt ska det ju bli att få lite sol också, säger natureleven.

De båda ser mest fram emot att få festa hela nätterna, sola och att ha allmänt roligt med sina kompisar.

Alexander Fahlstad och hans kompisar tar däremot sitt pick och pack och beger sig till Magaluf,
Spanien den 30 maj.

– Jag ser mest fram emot att vara bakfull, säger Fahlstad med ett skämtsamt leende.

Efter studenten är Alexander Fahlstad inte helt säker på om han ska läsa vidare men gör han det så planerar han att läsa vidare till civilekonom på Jönköpings universitet.

Alla tre är väldigt eniga om att det ska bli både roligt och samtidigt lite sorgligt att ta studenten.

– Det känns skönt att få slippa skolan och göra i stort sett vad man vill, fast det är samtidigt lite läskigt att inte veta vad som ska hända efteråt. Även att skiljas från sina vänner man fått under de här tre åren känns lite tufft, säger Johansson.

Trots detta så är dem ändå otroligt förväntansfulla på vad som kommer att ske i framtiden och även under de sista veckorna på Solbergagymnasiet, det är verkligen med stolthet som dem snart kommer att få skrika “ FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN!!!”