Vad tycker de nya ettorna?

Ettorna verkar trivas bra.

Vi i redaktionen var nyfikna på att höra vad ettorna hade att säga om att börja ettan här på Solberga. Vi gick därför ut och gjorde en undersökning i några av klasserna. Såhär svarade ettorna:

Hur tycker ni det har känts att börja ettan här på Solberga?

De flesta ettorna har tyckt att det känts kul, spännande och nytt att börja här på Solberga. Vissa tycker att det är jobbigt att det är en så stor klass. De tycker även att det är jobbigt att lärarna lägger alla prov på samma vecka och det är ett högt tempo på lektionerna. ”Det har varit bra mestadels, man har fått lära känna nya människor, vilket är bra. Dock är det ett väldigt högt tempo som känns mindre bra” skriver en elev från Sa15. Många var nervösa i början och vissa saknar sin förra klass, men överlag känns allt bra för de nya eleverna.

Är ni nöjda med era val av linjer?

Nästan alla känner att de valt rätt linje och att linjen passar dem utmärkt. De jobbar med ämnen som de tycker är roliga och som de är intresserade av. Det finns dock ett fåtal elever som fortfarande är osäkra på sina val, om de valt rätt eller inte. ”Har känt att det inte finns någon linje som passar mig”.

Vad var första intrycket av linjen? Mycket/lite läxor och plugg?

Nästan alla som svarade på denna undersökning tyckte att det var mycket läxor och plugg. ”Vill man inte hänga efter måste man ta med hem och plugga” skriver en elev från Te15.

Hur känner ni att de kommande tre åren på Solberga kommer att bli?

Ettorna tror att det kommer bli tre tuffa och stressiga, men ändå väldigt bra och lärorika år här på Solberga.

Trivs du på skolan?

Ungefär 98 % av de som svarade på undersökningen trivs bra på skolan.

Att 98 % av alla ettor som svarade trivs i skolan är en bra siffra. Vi hoppas dock på att det ska vara 100 % nästa gång vi frågar. Vi tycker det ser lovande ut för de nya ettorna, de kommer få känna på stress, press och mycket plugg. Vi tror och hoppas ändå att de kommer få tre toppen-år här på Solberga.

Moa Bryntesson