Solbergas luciafirande

På Lucia så var det full aktivitet i Sporthallen. Det bjöds på luciafirande i Trefaldighetskyrkan, Solbergaklassikern och SOLIF-finaler.

 

Efter allt luciafirande så var det i fredags dags för SOLIF-finalerna. Finalen inleddes med att SOLIF-styrelsen kom in på planen och dansade till en dans som var baserad på Björn Gustafssons intro i Melodifestivalen.

 

Efter dansen så började volleybollfinalen mellan Inga och teknik Allstars. Det var en jämn match in i det sista där Teknik Allstars drog det längsta strået och vände underläge i slutskedet av matchen och tog sedan hem vinsten.

När volleybollen var klar så var det dags för fotbollsfinal för tjejerna där Media makers ställdes mot Rebecka Wessling. Det var en tuff kamp mellan de båda lagen men Rebecka Wessling tog hem segern med 3-0. Rebecka Wesslings första mål kom så snabbt vilket gjorde att Media makers tappade kämparglöden och Rebecka Wessling lyckades sedan få in 2 mål till.

– Jag tycker att vi förlorade för att vi inte kom igenom deras hårda försvar och fick därför inga avslut på mål. Det var också jobbigt eftersom att vi inte hade någon bra taktik på bytena vilket gjorde det väldigt rörigt, konstaterar Rebecka Wehlin från Media makers efter matchen.

 

Sen så fick vi se två imponerande intron av Det är inte toppen på snoppen som gör susen i musen, det är såsen i påsen som är poängen i sängen och Revenge of the Incredible Reloaded, där de sistnämnda tog hem priset för bästa intro, men fick dock se sig besegrade med 1-0 i finalen efter en jämn match där Det är inte toppen på snoppen som gör susen i musen gjorde mål med ca 50 sekunder kvar att spela.

 

Under Luciadagen så pågick också Solbergaklassikern i Simhallen där de två snabbaste simmarna var tjejer. På första plats kom Anna Persson i NA13A som simmade 2000 meter på 31 minuter och 27 sekunder. Ynka elva sekunder senare kom NA11A:s Rebecca Finne i mål och slutade på en andra plats.

– Det var kul, hade inte väntat mig det för Rebecca hade varit sjuk och Marie fick astma så hon fick svårt att andas, flyt helt enkelt, säger vinnaren Nilsson.