Smashed Art på UF

Tisdagens UF-mässa i Löfbergs Lila Arena bjöd på många spännande idéer. Ett av företagen bestod av våra egna Solbergaelever Anders Persson, Lovisa Kazen, Madeleine Johnsson och Emil Herbertsson. De hade tillsammans kommit på idén Smashed Art där de har gjort tavlor av krossat glas.
Vi intervjuade Anders Persson om deras företag:

Hur kom ni på ideen?
Vi började först med en annan idé. Vi kom på att vi skulle göra festivalkit. Men eftersom det är vinter nu så struntade vi i den idén och vi började skämta om att vi skulle göra en tavla eftersom vi låg tre veckor efter alla andra. Och sen kom vi på att vi skulle ha glas på tavlan och så blev det som det blev.

Hur kom ni överens?
Vi är fyra starka viljor och vi ville alla att ens idé skulle gå igenom. Men efter många om och men så fick vi fram en mängd olika tavlor som vi är nöjda med.

Har ni lagt ner mycket pengar och tid på företaget?
Vi har inte lagt ut så mycket pengar på företaget men vi har däremot lagt ner mycket tid! Det tog oss ungefär sju timmar att göra fyra tavlor. Men vi har väldigt roligt och skrattar mycket under ”byggandet”.

Är det något ni kunde ha gjort annorlunda?
– Vi hade kunnat vara mer noggranna med tavlorna. Vi behövde egentligen inte ha så bråttom med ”byggandet” så att det hade blivit perfekt liksom. Annars är vi nöjda med vår insats.

Vad har/hade ni för mål med UF mässan?
Vårt mål med mässan var att visa upp oss och visa att vi finns. Målet var inte att sälja, då vår målgrupp inte var där.

Smashed Art fick tyvärr inget pris på mässan, men de kämpade väl ändå!