SHL-stjärnan Johan Olofsson om den tuffa starten på säsongen

Den nuvarande SHL-spelaren Johan Olofsson som är född och uppvuxen i Arvika har ställt upp på en intervju till denna tidning. Olofsson föddes 1994 i Arvika och har spelat hockey i stort sett hela sitt liv. Idag gör han sin femte säsong i Skåne-klubben Malmö Redhawks efter att tidigare ha spelat i bland annat Färjestad och Leksand.  

 

Berätta lite om din Uppväxt i Arvika, vilken skola gick du på? Är du fortfarande i Arvika mycket? 

– Jag bodde nära Taserud nästan hela livet så då blev det att man gick på Gateskolan i mellanstadiet, eftersom att det låg närmast. Efter det så gick jag på Kyrkeby och valde hockeyprofil eftersom att det fanns då. Efter det började jag spela i u16 i Färjestad. Jag är i Arvika så ofta jag kan men det blir mest på sommar uppehållen eftersom att det är en lång bit mellan Arvika och Malmö. Jag har även mamma och pappa och resten av familjen i Arvika, så dom hälsar jag på så ofta jag kan. Sen så tycker jag Arvika är en mysig och fin stad, har många barndomsminnen härifrån och så vidare. 

 

Berätta lite om din karriär, hur blev du hockeyintresserad, vilka lag har du spelat i och hur har din karriär sett ut liksom 

– Jag har spelat hockey länge, har åkt skridskor sedan jag var 4-5 år och har alltid tyckt att det varit kul sen dess. Min pappa var även tränare för mig ända upp till U14. Jag spelade även fotboll samtidigt fram till jag var 14 men efter det blev det för mycket med båda två så då valde jag ishockeyn eftersom att jag var bättre på det och det var roligare. Jag valde ju som sagt hockeyprofil på kyrkeby eftersom att då kunde man spela hockey samtidigt som man gick i skolan. Efter det så började jag spela hockey i Färjestads U16 lag tillsammans med Jacob De La Rose så vi pendlade nästan varje dag efter skolan till Karlstad. Efter det så gick jag även hockeygymnasium i Karlstad, det valet var ganska enkelt eftersom att det ligger nära Arvika och jag spelade i U16. Och nu spelar jag i Malmö Redhawks och det är väl planen att fortsätta göra. 

 

Hur känns säsongen i Malmö än så länge? 

– Jadu, det har varit lite kaosartat med tanke på Covid som har ställt till mycket för oss, vi har heller inte fått den start av säsongen som vi vill, men det är en del matcher kvar av säsongen och vi har ju bra spelare så vi ska försöka göra så bra ifrån oss vi kan resten av säsongen och förhoppningsvis vända detta.  

 

Vart ser du dig själv om 5 år? Kommer du stanna kvar i SHL, kommer du fortfarande spela i Malmö? 

– Svår fråga, jag vill ju utvecklas som spelare som sagt och jag skulle gärna tänka mig att spela utomlands, till exempel KHL, Tjeckiska ligan, Schweiziska ligan eller något, men som sagt, svår fråga.  

 

Har du någon idol inom hockeyn och vem isåfall?

– Micke Johansson och Jörgen Jönsson från Färjestad, tyckte det var riktigt kul att kolla på dem när jag var yngre, sen har vi ju Alexander Ovechkin som jag kollade mycket på när jag var liten, han var riktigt häftig! Det är pågrund av honom som jag valde nummer 8 som spelnummer, efter det så har det fortsatt att vara nr 8 jag spelar med. 

 

Har du några andra intressen/hobbys på fritiden, när du inte spelar hockey?  

-Det är inget speciellt, spelar mycket padel under sommar uppehållen för att hålla igång träningen, det tycker jag är kul. Jag kollar även mycket på serier hemma när jag har tid. 

 

Fem snabba: 

Favoritmat? – Fish Tacos 

Favoritartist? – Greekazo tror jag. 

Vem i laget ä roligast i omklädningsrummet?– Emil Sylvegård skulle jag nog säga. 

Vilket lag är roligast att möta?– Färjestad tror jag. 

Vad spenderar du helst pengar på?- Coola sneakers.

 

Johan Olofsson

Foto: Malmoredhawks.com