Klasskampen, corona och böter

Äta en rå gul lök, ansöka till Paradise Hotel, skaffa mullet eller till och med shotta ett rått ägg. Klasskampen är en tävling som arrangeras varje år av studentkommittén. Tävlingen går ut på att de olika klasserna i trean ska utföra olika sorters utmaningar för att tjäna poäng. Klasserna rankas sedan efter mängden poäng de har samlat. Klassen med flest poäng inför studenten får första plats på utspringet.

Den årliga klasskampen är en tävling där elever som går det tredje året ska få spendera sin sista tid på Solbergagymnasiet på det bästa tänkbara sättet. Genom att skämma ut sig och att försöka äta råa ingredienser såklart.

– Jävligt bra, svarar Alfred Torstensson från klass TE19A när han blev tillfrågad om hur det gick för just honom och hans klass i klasskampen.

– Vi har väldigt roligt när vi utför utmaningarna och större del av klassen hjälper till att samla poäng.

När de tävlande ska utföra en utmaning börjar de först med att välja en av utmaningarna som studentkommittén har lagt ut på Instagram. Sedan utför man utmaningen samtidigt som det filmas. Videon läggs sedan upp på klassens Instagram för att få bekräftelse av studentkommittén om utmaningen som har utförts har blivit godkänd eller inte.

– När vi väljer en utmaning så är vi väldigt spontana, säger Adam Kisterud, TE19A.

– Ibland planerar vi men det är oftast inte så mycket, tillägger Eddie Jonsson.

– Just nu ligger vi på tredje plats då corona gjorde så att vi inte kunde klara en utmaning där man skulle baka sin egna pizza inne på en pizzeria, säger Alfred Torstensson.

Corona var tyvärr en försvårande del i klasskampen för både studentkommitténs planering av utmaningar och studentfester men även för de tävlandes utföranden. Corona är däremot inte det enda som studentkommittén måste hålla sig till när det kommer till planering av utmaningarna. Studentkommittén har många möten med rektorn angående de regler de ska hålla sig till.

– Tyvärr fick inga utmaningar genomföras i matsalen, meddelar Sara Shaya från Studentkommittén.

Studentkommittén säger att de har fått en blandad reaktion från klasserna när det gäller årets utmaningar då det är svårt med alla anpassningar efter regler.

– Alla kan ju inte bli nöjda tyvärr, säger Denise Nord från studentkommittén.

Alfred Torstensson tyckte att årets utmaningar har varit lite till och från men att de har blivit bättre för varje månad som gått.Men nu över till folkets favoritutmaningar. Studentkommitténs favoritutmaning var när man ska göra en ansökan till Paradise Hotel. Killarna från TE19A sa att deras favoritutmaning var när man skulle gå in i en butik för och stöna högre och högre för varje föremål som skannades i kassan. En kväll som slutade med böter angående säkerhetsbälte i bilen påväg till och från butiken.

– Men det var värt det, tillägger Alfred Torstensson.

Killarna från TE19A blev frågade om deskulle vinna årets klasskamp på vilket de svarar i kör ”givetvis”.

Theo Magnusson