Nils nöjd efter Idol

Foto: Emelie Moen

Klockan 04:30 den 26 mars 2016 började Nils Anderssons Idolresa i Göteborg.

– Det började med att man stod i kö i ca fem timmar. Det var väldigt kallt eftersom det fortfarande var vinter och minusgrader.

Nils som går i Te15 på Solbergagymnasiet sökte till Idol eftersom han alltid haft ett stort intresse för musik.

– Jag har tänkt på Idol många gånger, och i år var första gången jag kunde söka.

Var du nervös?

– Jag var inte speciellt nervös någon gång under dagen faktiskt, men det var en väldigt speciell väntan hela tiden. Eftersom det var första gången visste jag ju inte hur det skulle gå till. Man var tvungen att vara på hugget hela tiden så man inte missade sin tid, eftersom de ropade upp tävlingsnumret i väntlokalen. Jag var alltså tvungen att hålla koll på vilka siffror jag hade.

Var det en lång väntan?

– Ja först väntade jag ju i fem timmar för att få komma in till själva lokalen. Sen var jag klar ca 17:00 på kvällen.

Hur var det att träffa juryn?

– Det var en ganska spänd stämning inne i juryrummet. I och med att juryn sitter rakt framför dig och ska bedöma det du gör, allt ligger i dina egna händer. De ställer många frågor om vem du är, vad du gillar att göra på fritiden och vad du gillar för slags musik osv…

Kan du beskriva hur det kändes när du fick reda på att du skulle gå vidare?

– Det var en väldigt stor lättnad. Eftersom man suttit på helspänn och väntat väldigt länge. Jag tror att jag hade känt samma lättnadskänsla oavsett om jag hade gått vidare eller inte, eftersom allt släpper. Man behöver inte gå och vara spänd och förväntansfull längre. Jag fick ju två av tre ja, vilket var väldigt kul.

Berätta lite om hur slutaudition på Oscarsteatern i Stockholm var

– Det var väldigt speciellt att sjunga där, en upplevelse. När vi var i Stockholm så fick vi bo på hotell intill teatern. På hotellet fick man dela rum med en okänd människa. Jag bodde tillsammans med en fransman. Dagen efter skulle man upp tidigt med samling i lobbyn, sedan gick vi till teatern. Det första man gjorde inne på teatern var massa intervjuer. Efter det kallade de upp alla 108 deltagare på scenen, det var trångt. Min grupp var först ut att sjunga för juryn. Det kändes både bra och dåligt, skönt att få det avklarat så fort som möjligt. Jag tyckte jag gjorde bra ifrån mig på slutaudition. Jag tror inte jag åkte ut för att jag sjöng dåligt utan för att juryn redan hade bestämt sig. Jag tror helt enkelt att jag inte passade in i Idol för detta året.

Lärde du känna några av deltagarna som är med i fredagsfinalen?

– Epa-Erik och Simon Weidersjö var de jag kom närmast under Idol-resan. Sen åt jag frukost tillsammans med Cameron, Rebecka och Adrian en morgon, men jag lärde inte känna dem speciellt mycket.

Hur var det med TV-inspelning?

– Man vänjer sig ganska snabbt, man är ju filmad hela tiden. Det är en vanesak, man blir ju inte skygg för en kamera efter ett litet tag.

Eftersom du nu vet hur allt går till, anser du att TV ger en ärlig bild till tittarna?

– Allt kommer inte med i TV, mer kan jag inte säga.

Kommer du söka någon mer gång eller hur tänker du gå vidare med musiken?

– Jag kommer gå vidare med musiken och ha Idol som grund, mer avslöjar jag inte.

Foto: privat

Foto: Privat

Foto: tv4.se

Foto: tv4.se