En verklighet som blev fantasy

Solen skiner och alla människor i Arvika är äntligen samlade för att fira denna underbara tradition som inviger hösten. Hej på Marten! 

 Under Mârtenslördagen så var Joseph A. Davis och Solbergas egne George Rosvall nere på bokhandeln och signerade ett flertal upplagor av boken Markus av Trolyriett, vilket George har illustrerat kartan till.

– Själva boken handlar om en pojke vid namn Markus som blir kidnappad. Tyvärr har jag dock inte läst boken, så jag vet inte så mycket mer om den, berättar George lite generat med ett skratt.

– Jag känner Joseph, som har skrivit boken, och det har jag gjort i drygt fem år nu tror jag, berättar George, och tänker till medan han försöker att utveckla sitt svar. Jag och Joseph träffas även i kyrkan och på Tonår på fredagar, som är i missionskyrkan här bredvid Solberga, fortsätter han muntert.

Han berättar stolt att detta var en utav de många anledningar till att just han skulle få illustrera kartan till fantasyboken.

– Konstigt nog så tog det lång tid att göra själva kartan, jag vet inte varför men skolan tar ju tyvärr upp för mycket tid. Att göra alla träd och berg för hand var ju absolut värst, alla smådetaljer blir en riktig pina, säger George och skrattar.  

 Han berättar att innan han själv inte hade någon aning om hur själva kartan för boken skulle se ut, men att författaren gjorde en grov skiss av den som George skulle förfina och lägga till mer detaljer och skrift i. Göra den perfekt helt enkelt.

  Den entusiastiske bildesteten berättar även boken ska möjligtvis få två efterföljare och tillsammans bilda en trilogi.

– Jag tycker verkligen att man borde kolla in boken och kanske ge den en chans. Men om man inte kollar in just den så borde man läsa andra böcker, och mycket mer än vad man egentligen gör, avslutar George glatt.

image3