Ha roligt i Arvika under sportlovet!

SPORT. Sportlovet väntar runt hörnet och snart får skolans elever och lärare en välförtjänt ledighet. För den som vill hitta på något är Arvika perfekt med en mängd olika aktiviteter för alla sorters människor – fartfyllda åk i backen, en lugn stund i naturen eller en kväll med middag och bio. 

Arvikas utbud av aktiviteter är stort och ibland kan det vara svårt att komma ihåg vad som faktiskt erbjuds i kommunen. Här kommer därför några förslag på aktiviteter för dig som vill ha roligt under sportlovet.

  1. Åk nerför Rackstadbacken

Rackstadbacken passar skid- och snowboardåkare i alla åldrar. Efter en dag av åkning kan man varva ned med en god fika, varm choklad eller grillning med andra familjer och vänner.

  1. Besök Ingestrands camping och gå en tipspromenad eller boka bastun

Ta en promenad längs campingområdet och delta i tipspromenaden för att lära dig mer om områdets historia. För den som vill ha ännu mer avkoppling och värme finns det möjlighet att boka en bastu.

  1. Åk skridskor

Runt om i Arvika finns det en mängd platser att åka skridskor – ute på sjön eller på en skridskobana. Det är bara att ta på sig skridskorna och börja åka, men glöm inte isdubbarna om du ska ut på sjön!

  1. Upptäck Glaskogens Naturreservat

Glaskogen är ett perfekt ställe för den som älskar naturen och vildmarkslivet med sina vackra vandringsleder och mångfald av djur och växter. Skogen ger möjlighet att se naturens verk året runt.

  1. Besök Arvika Simhall

I Arvikas simhall finns många olika bassänger för alla åldrar och önskemål. Få motion genom att simma längder eller leka i piratviken. Det finns även tillgång till bubbelpool och bastu.

  1. Gå på bio

Ta en paus från vardagen, stäng av mobilen och njut av de senaste filmerna på bio i Arvika. Här visas de senaste filmerna på stor skärm!

  1. Titta in på Rackstadmuséet

För dig som är intresserad av konst och kultur är Rackstadmuséet en perfekt plats. Under sportlovet erbjuds fri entré för ungdomar upp till 19 år, även en medföljande vuxen får fri entré. Här finns chans att se tillfälliga utställningar, men även att få ta del av Arvikas kulturella arv.