Insändare: Gratis kaffe på skolan

Det är onödigt för dyrt för en koppkaffe i skolans kafeteria. Hur skulle eleverna kunna betala 10kr för en koppkaffe när de flesta elever inte har råd att köpa en kopp kaffe varje dag? Varför behövs det ens för en att köpa en just kopp kaffe särskilt för eleverna?

Jag är en elev på Solbergagymnasiet där vi alla har tillgång till en mysig kafeteria där vi köper allt från mackor och kaffe till godis och frukt. Jag tror en del priserna stämmer med tanke på innehållet men inte riktigt med kaffet. En del eleverna dricker kaffe för att få ork och ”boosta” sin energi när de blir trötta och tröga och en del vill känna sig varma och mysiga till och med känna sig motiverade att studera, det gör i alla fall jag.

Jag förstår helt och hållet med att dagens ekonomi har blivit värre de senaste tiderna men då skulle det bli mycket bättre minst med sänkning priset. Dessutom tycker jag också det är slöseri med pengarna att köpa varje gång 10kr styck för en kopp kaffe och vi studenter skulle spara de pengarna eller köpa annat viktiga saker. Så det är dags att reagera nu och sätt kaffekopparna gratis eller sänk priserna. Det skulle vore hjälpsamt och vi studenter skulle bli tacksamma om kaffet på skolan var gratis.

Kaffeälskare