Insändare: Bättre skolmat bättre utfört jobb i skolan

Skolan ger eleverna dåligt med energi för att klara av dagen! Hur ska elever kunna klara av en hel dag i skolan utan att få i sig mat. Det måste finnas flera matalternativ att välja på.

Jag tycker att man ska ge ut en lapp till varje elev och att man ska rösta på vilken maträtt man vill ha. Därefter så ska man kolla upp vilken maträtt som har mest röster och efter de så gör man så det finns topp 5 olika maträtter varje dag som folk har röstat på.

Nu för tiden så är det nog mer än 50% av eleverna som är missnöjda och som inte får i sig mat och detta gör att man koncentrera sig sämre på lektionerna. Jag tycker att man ska tänka på miljön också eftersom att det är viktigt att inte bara äta kött och kyckling.

Man ska ha miljövänlig mat i skolan för att man måste tänka på miljön. Om man inte får i sig tillräckligt med mat så kan man inte fokusera och det går vidare till sämre betyg och då kan man få det jobbigt i framtiden när man ska söka jobb. För elevernas skull så borde man göra en önska lista annars så kan man skicka ut en lista till kommunen så kan majoriteten be- stämma. Jag tycker att det är självklart att eleverna ska kunna få mat som man kan äta.

Hungrig elev