Från blomjord till cafeteriabord

Cafeterian är något eleverna på Solbergagymnasiet uppskattar väldigt mycket. Efter sommaren anlitade skolan Malin Stennrick som nyanställd i cafeterian. Hon trivs väldigt bra.

– Det bästa med att jobba på Solberga är alla glada och trevliga ungdomar. 

 

Malin Stennrick, 49, började jobba på Solbergagymnasiet i augusti förra året och trivs som fisken i vattnet. Att jobba i en skolcafeteria har dock inte alltid varit självklart. Som ung läste hon barn och ungdom (numera barn och fritid) på gymnasiet. Då fanns den utbildningen endast i Karlstad och var enbart två år lång. Efter hon tagit studenten började hon jobba som barnskötare inom barnomsorgen. När hon sedan fick barn började hon istället att läsa till florist på en ettårig utbildning på Komvux. 

– Efter Komvux fick jag jobb på Hedlunds blommor och jobbade där i nästan 15 år.

Efter de 15 åren började hon jobba i cafeterian på Solberga och är mycket omtyckt bland eleverna.

 

Malin trivs jättebra på Solberga och tycker att det bästa med hennes nya jobb är alla glada och trevliga ungdomar. Trots att det går många elever på skolan och att det ibland blir högt tempo i cafeterian så tycker hon ändå att det fungerar bra. 

– På första rasten är det som mest tryck men jag är van att jobba under stress, det gjorde man i blomsteraffären också när det var mycket kunder. 

 

Sedan augusti har det skett en hel del förändringar i cafeterian. Den största förändringen är upplägget. 

– Jag ville få det mer öppet, inbjudande och lite mysigare. Det var alldeles för stelt förut.

Ommöbleringen i cafeterian var Malins idé och har uppskattats av både lärare och elever. Många anser att det nu är mycket lättare att se vad som finns att köpa. Varorna i cafeterian varieras så mycket som möjligt efter elevernas önskemål. Något som blivit en stor hit är bland annat proteinbars som inte funnits i cafeterian tidigare. Eleverna på skolan hyllas av Malin då de sköter sig och inte stökar ned. 

– Jag har inget att klaga på, all heder till alla ungdomar som sköter sig!

 

 

 

 

 

Foto: Miriam Lindgren

Av: Emmy Öhlin och Miriam Lindgren