Framtiden på besök

Varje år kommer framtiden på besök till Solbergagymnasiet. Med nyfikenhet och skräck ser de vad som händer när man slutar högstadiet och börjar gymnasiet. Lång blir man och så börjar man intressera sig för mjölkbönder och biologyrken. Allt verkar också väldigt brett. Man kan ju nästan bli vad man vill, oavsett linje.

När åttorna, från Arvika, Eda och Årjäng, kom på besök till skolans aula kom de för att få reda på mer om gymnasiets alla program. Elever från de fem programmen repeterade, väntade och gjorde sedan ett väldigt bra jobb när de skulle berätta mer om varför man just ska välja deras program.

Det bjöds på sketcher, Indiana Jones- inspirerade filmer och många välplanerade power points. Mikrofonerna krånglade, bilder hamnade fel och det var ganska nervöst. Ändå levererade varje program en tio minuter lång presentation där allt man skulle kunna tänkas vilja veta kom fram. Till exempel så kan man bygga en bastu som studentarbete, om man går teknik, eller varför inte studera planeternas omloppsbana? Att man KAN bli något om man väljer musikestet var något som det lades extra mycket kraft på. Det kommer inte finnas någon musiketta på Solberga till hösten men åttorna som kom till aulan kommer kunna välja musikestet precis som vanligt. Något som antagligen lockar många är Alexander Linds speciella instrumentval.

– Datorn är mitt instrument, berättar han.

Alexander producerar elektronisk musik med sitt instrument och är troligtvis den enda i Värmland som har datorn som instrumentval.