Från dröm till verklighet

-Vi måste bli mer aktiva och det blir vi genom att göra något som vi tycker är roligt. Denna tanke är det som har fått Lars Månsson att komma på idén om ett idrottcenter. En plats där alla kan vara och spela nya roliga sporter men samtidigt kunna samtala med andra som tycker om att spela samma sport som du.

Lars kommer ursprungligen inte från Värmland utan flyttade hit från Örebro med sina föräldrar samt äldre syster och yngre bror. Hans far hade fått jobb i denna lilla stad och tog då med sig hela familjen till Värmlandsskogarna. Nu bor han på Degerängen med sin fru och sina två söner. Jag arrangerade ett möte med honom för att få reda på mer information om honom både inom det privata och hans arbete kring Arvika idrottscenter.

Lars Månsson

Vad var det som fick dig att börja spela tennis?

Det var min pappa som fick mig att börja spela tennis, han spelade i Örebro och tog då ´med mig på träningar och matcher vilket ledde till att jag blev väldigt intresserad av sporten, svarar Lars.

Denna 42- åring har spelat tennis nästan hela sitt liv och  håller fortfarande på aktivt inom tennisklubben, om det så gäller att vara tränare för unga tennisspelare eller vara projektledare för att starta mini tennisplaner och läktare.

Under förra året kom han även ut med idén om att öppna ett idrottscenter i Arvika. Meningen med detta center är att få fler personer i Arvika och Värmland att bli aktiva.

Hur har folk reagerat kring idén om ett idrottcenter?

     Man har reagerat väldigt positivt, det är närmare700 likes på idrottscentrets hemsida och inlägget med Jörgen Jönsson har visats runt 15 000 – 18 000 gånger, fast vi hoppas på att fler ska gilla sidan, svarar han glatt.

Detta harkommit långt och manplanerar nu vart man skulle kunna bygga denna byggnad som ska innehålla planer för padeltennis, padbol, squash, golfstimulator och innebandyplaner där man ska kunna spela 3 mot 3.

Vad är tanken med centret?

– Tanken är att det ska finnas en plats i Arvika där man kan samlas och umgås och ha kul samtidigt som man tränar. Det är något som det finns för lite av i nuläget. Planen är att centret ska byggas senast 2018.

Det är flera stora namn inom idrottsvärlden i Sverige som står bakom detta och några av de namnen är hockey spelaren Jörgen Jönsson och Arvikas Jackob de la Rose men även Sveriges landslagstjärna i alpin Matts Olsson samt den professionella tennis spelaren Magnus Norman.

På vilket sätt har du gett ut information om idrottscentret?

     Den största delen av informationen ges ut via internet, idrotts föreningar, kontakt med media som till exempel tv och radio men det mesta av information kommer ifrån facebook sidan, svarar 42-åringen.

Under hamnfesten 2015 så hade Arvika idrottscenter en monter där man hade fått ihop flera olika lag. Några av personerna som deltog i denna uppvisnings match var Arvikakillen Jacob de la Rose som spelar för Montreal Canadians, och Filip Forsberg, Nashville Predators. Denna monter drog till sig en stor massa folk under dagen och även senare på eftermiddagen då man själv kunde få testa på Padbol närmare 20 000 personer fick se vad centret kommer ha att erbjuda.

Månsson av slutar samtalet med att berätta att han skulle vilja att flera ungdomar och vuxna skulle svara på enkäten och han hoppas att många vill att denna idé ska genomföras.