Expodagen på Solberga 2018

Presentation för samhällsprogrammet

Idag var Solbergagymnasiet återigen värd för den årliga expodagen som hålls för högstadieelever utanför och runt om i kommunen. En av eleverna som var på besök var Freja Jansson från Estetiska skolan i Arvika.

– Det ska bli kul och spännande att få se skolan och de olika programmen, säger hon.

Expodagen är en informationsdag för åttorna som kommer och hälsar på skolan. De får en inblick i hur det kan se ut på gymnasiet, får gå på små föreläsningar som eleverna själva håller med presentationer för sina program, och en rundtur på skolan av Solbergas egna guider. Några av guiderna är Ella Liljedahl och Ruby Smith från samhällsprogrammet.

– Det är ju lite nervöst, men samtidigt spännande, säger Ella.

– Ja, säger Ruby. Det ska bli roligt att få inspirera andra elever. Man känner sig lite som en förebild, inflikar hon.

Det är en exalterad och nervös grupp åttor som visas runt på skolan. När vi pratar med dem är det inte många som vet exakt vad de ska välja eller vad de ska jobba med i framtiden men det försäkrar presentatörerna med ett skratt att de inte heller vet, fastän de går i tvåan på gymnasiet.

– Natur är iallafall en väldigt bred linje, säger Benjamin Strömme på en av föreläsningarna för naturprogrammet .Om ni går den här linjen kan ni bli nästan vad som helst. Eller ja, inte spion.