England ber Zlatan om ursäkt

   Vår svenske stjärnanfallare har under ett antal år vunnit titel efter titel och övertygat att han är en av världens bästa anfallare. Men i England har Zlatan Ibrahimovic inte varit ett namn man talat om mer än som "överskattad fotbollsspelare". Men efter onsdagens succé mot England ber den engelska sajten goal.se, å nationens vägnar, om ursäkt.

   Efter Zlatan-showen i onsdagens invigning på Friends Arena mot England har den svenska stjärnanfallaren inte bara övertygat världen om sin kompetens. Han har också övertygat landet som inte sett honom som mer än en stor överskattad diva – England.
   – "Du har övertygat nationen", skriver goal.com i öppet brev till Zlatan. 

   Zlatan har gjort många mål under sin karriär och tagit titel efter titel. Men den store anfallsspelaren från Rosengård, Malmö, har alltid haft det svårt att näta mot ett engelskt lag. Man kan säga att  vilar en förbannelse över de engelska lagen och Zlatan. I och med denna måltorka har Zlatan inte övertygat sin kompetens hos engelska supportrar. Han har betraktats som en usel Andy Carroll i utseende och beteende. Nu ber den engelska sajten goal.com  svensken om ursäkt och skriver att de inte trodde han hade det i sig i ett öppet brev. Sajten skriver också att Zlatan blivit det "femte elementet: den sista ingrediensen i vår heltäckande fotbollsbevakning" efter Leonel Messi, Christiano Ronaldo, Wayne Rooney och Radomel Falcao.  

   Tidningar runt om i världen skriver nu om Zlatans "Zlat trick". Mest i fokus är förstås cykelsparken från 25 meters avstånd från mål. 
   – "Ett zlatanskt mål", skriver franska Le Parisien.
   Men alla verkar inte imponeras av svensken. Den norske förbundskaptenen Egil "Drillo" Olsen uttalade sig på annat vis:
   – "Målvakten var ju inte där, så det var inte så svårt", säger Drillo till Dagbladet. "Utan målvakt kan du göra mål från 50 meter".

   Zlatans show var utan tvekan en riktig uppvisning och invigningen på Friends Arena har gått till historien. Frågan är bara vad som kommer hända med svensk fotboll när Zlatan lägger skorna på hyllan? Har vi kanske blivit för beroende av den forna MalmöFF-spelaren.