Hysterin kring Breaking dawn – part 2

Natt till onsdag (14/11) visades premiären av filmen Breaking dawn – part 2 på Palladium i Arvika som är den femte och sista filmen om Bella, vampyren Edward och varulven Jacob i staden Forks. Innan bion börjar fylls salongen av mest ungdomar i 15-20 årsåldern som har väntat i cirka ett år på att den sista delen i Twilightsagan ska komma ut och när den väl börjar hör man både skratt och fruktan ifrån samtliga. 

De som har sett part 1 vet att Bella gifter sig med Edward Cullen och att de får ett barn tillsammans, efter att Bella har tjatat i fyra filmer om att hon vill bli vampyr biter Edward henne till slut så allra sista scenen är när hon vaknar upp med knallröda ögon…
När part 2 börjar är Bella vampyr, född på nytt med en blodtörst större än störst, men hon kan behärska sig trots att Bella och Edwards gemensamma dotter Renesmee är hälften människa. När ryktet kommer fram till vampyrledarna Volturi om att det har tillkommit en ny medlem i "Cullenklanen" ser det inte bra ut och familjen Cullen förbereder sig för anfall. Dem åker världen runt för att hitta andra vampyrsläkter för att kunna få så mycket hjälp som möjligt och de ser även en stor chans till att kunna samarbeta med de andra "djuren" i Forks – varulvarna. 

I filmen får vi se humor och kärlek men också mycket våld och action såklart. Aldrig förr kan man ha visat så många bortslitna och avvridna huvuden på film. Filmen visar att även vampyrer vill leva "mamma/pappa/barn-liv" i ett stort hus på landet trots omständigheterna. 

Själv tyckte jag att filmen va väldigt bra mest eftersom man får följa Renesmees uppväxt och hur hon lyckas handskas med att alla i hennes närhet är vampyrer eller varulvar. Sen är effekterna i filmen otroligt bra gjorda och skådespelarna gör ett väldigt bra jobb!