Solbergas egen Freddie Mercury

– Det känns gôtt att vara igång, säger Elin Eriksson ES3MU, basist och körsångare i showen Back to the 80s. Förväntan och nervositeten känns i rummet på Ritz medan det mixtras med ljus och ljud för att göra en så bra och rolig show som möjligt. 

-Vi har övat sedan vi började skolan säger Elin, så det känns mycket bra att äntligen vara igång. Det känns så klart lite nervöst genom att allt inte sitter än, men det ska bli riktigt kul.

Elin är mycket positiv till showen. Det är fortfarande mycket att göra och det är väldigt krävande, men det måste det vara för att showen ska bli så bra som möjligt.

Varför blev det Back to the 80s?

-Förra året åkte vi runt på en turné och de låtarna vi spelade då fick vi välja själva. I år ville vi ha ett tema på showen, så vi satt och pratade och kom på att 80-talet har väldigt mycket bra låtar, och 80-talstema blev det. När det gäller våra kläder bestämde vi oss för att klä ut oss till någon artist under 80-talet. Jag valde Freddie Mercury, sångare i bandet Queen, säger Elin.

Efter showen

-Jag är cool och jag är bäst, säger Elin, när hon sedan förklarar att på scenen befinner hon sig i en bubbla.

Elin känner sig trött och utmattad efter att ha gjort sex stycken shower, men det är alltid lika kul att stå på scenen och ge järnet, säger hon. Det är viktigt att tänka på att inte bli för bekväm utan man måste ge allt under showens gång.

– Det syns så mycket när man inte ger allt. Vi strävar såklart efter att publiken ska tycka att det är intressant och roligt att kolla på, därför måste man bjuda på sig själv.

Man lär sig mycket av sådana här saker och jag har aldrig behövt lära mig låtar utantill, men den här gången var jag tvungen att lära mig alla låtar utantill, det var en utmaning.

– Jag har lärt mig att hålla koll på olika saker och jag tycker att jag har gjort bra ifrån mig. Jag har alltid föredragit att stå bakom scenen, så något jag behöver jobba med är att stå på scen och våga leverera mer. Så klart är jag nöjd med min insats och jag tycket att jag har utvecklats på ett bra sätt! säger Elin.

Det märks på esteterna att det är mer avslappnade nu efter sex shower och att de känner sig säkra på sin sak.

Efter varje show samlades esteterna i en ring uppe på scenen. Jag frågade Elin vad de pratade om. Under showen antecknar lärarna positiva och negativa saker som tas upp efteråt. Det kan vara saker som ljud, ljus, dans eller att man står fel på scenen, och saker som var bra. De får feedback från lärarna för att showen ska bli så bra som möjligt.