En sommar nära gränsen

Vi har fått i uppgift att intervjua någon om vad de har för planer i sommar, men jag bestämde mig för att jag hellre ville berätta vad jag själv har för sommarplaner. 
Jag kommer ifrån Töcksfors, en väldigt liten ort i Årjängs kommun, kanske världens tråkigaste ställe fyllt med bara massa norrmän, tycker nog många, som förmodligen bara stannar i Töcksfors för en kaffe på Mc Donalds eller för att äta en god lunch på Töcksfors egna stolthet Waterside.
De som kommer till Töcksfors bara för att spela fotboll eller ta en runda på köpcentret ser inte charmen i underbara lilla ”Töckan”.
Somrarna i Töcksfors är verkligen något speciellt. Sena sommarkvällar i en hyrd stuga på kampingen eller bara massa blandat folk i ett partytält på någons gräsmatta med grillat och god dricka innan man åker bakom en traktor till Holmedalsdansen.  Cykla ner till dammen, sola och bada innan man börjar jobba, det är sommar för mig.  Jag skulle kunna skriva en bok om allt jag gör under somrarna i mitt underbara Töcksfors.
Denna sommar känner jag på mig kommer bli en bra sommar, det är något jag säger varje år men man har alltid så himla rätt. Men denna sommar har jag planerat in så mycket mer än bara riktigt mysiga kvällar med goda vänner. Nu när det bara rullar in körkort bland kompisarna så har vi tänkt oss en riktig pensionärsresa ner till Ullared och se vad det gula varuhuset har att bjuda på, även en tur till vackra Smögen har vi planerat in, sen får vi ju självklart inte glömma gyllene tider som spelar i Mariebergsskogen den 19 juli. Så kan man inte missa, lagfester, Holmedalsparken ,Östervallsparken, sandviksdansen eller Snowstorm som spelar på Årjängsparken den 29 juli. Ska även försöka att hinna med och jobba hela sommaren. 
Att åka hem till Töcksfors för att ladda upp batterierna inför allra sista året på Solberga känns underbart men samtidigt tråkigt då jag kommer sakna alla mina underbara vänner jag har skaffat mig där det här två åren.