Tuff Arvika-tjej reser till Santa Barbara

 

Elin Didriksson, 17 år, ska inte tillbringa sin sommar som alla andra ungdomar i hennes ålder.  Den 8:e juli är nämligen väskan packad för att resa med en nära vän till Santa Barbara, Kalifornien, på språkresa.

–       Det ska bli lite spännande att för första gången resa utomlands utan mina föräldrar, säger Elin lite skämtsamt.

Elin Didriksson, 17 år, är en tuff tjej från Arvika som har planerat att åka utomlands i sommar. Det är inte vilken vanlig familjesemester som helst utan en språkresa till Santa Barbara, Kalifornien, med sin nära vän.

   -Det ska bli lite spännande att för första gången resa utomlands utan mina föräldrar, säger Elin lite skämtsamt.
Planet lyfter den 8:e juli och Elin har redan startat nedräkningen.

Hur föddes idén?

Det var Elin som först nämnde idén om att åka iväg.

   – Jag sa bara att det skulle vara en rolig grej att åka på språkresa i sommar, kommenterar Elin.
Hennes vän blev direkt bestämd på att åka till Santa Barbara och så fick det bli. Det var inget att diskutera om för Elin del, men hon gick med på det utan protest. Biljetter och språkkurser bokades.
   – Jag hade inget val, säger Elin.  Det var bara att acceptera min väns vilja.

Meningen med resan är dock inte bara att gå på språkkurs utan också att göra utflykter. De har planerat att bland annat besöka Universal Studios, Disney World, Hollywood, Las Vegas och olika shoppingcenter. Det blir inte som en vanlig familjesemester, utan mer som en utbildningsresa där det inte kommer finnas mycket tid till slappande. Och vem vet, kanske de stöter på några kändisar på stan.
   – Jag tror och hoppas det blir några bilder på sköna kändisar, ja, skrattar Elin. Det vore nice att ha en bild på mig och Orlando Bloom upphängd på väggen där hemma.