En regnig start på årets klassiker

SA15 är glada över den kortare sträckan de ska cykla och de ser framemot att få cykla.

Solbergaklassikern började idag med cykling och lite regn. Trots det gjorde alla eleverna ett fantastiskt jobb ifrån sig och kämpade sig igenom det. Den förkortade sträckan var till stor hjälp för eleverna och de fick gå hem till deras varma sängar efter ett hårt arbete lite tidigare. 

 

Årets Solbergaklassiker började med ett tråkigt regnigt väder. Alla elever var redo vid starten klockan 09.00 och fick då reda på att sträckan hade förkortats till cirka 2,4 mil på grund av det dåliga vädret. Många eleverna blev väldigt glada och lättade av att höra nyheterna då det betydde mindre cykling i regn och tidigare hemfärd

 

Eleverna rullar iväg efter startsignalen

.

Den första in i mål var Guido de Vries från Na16. Han startade klockan 09.00 och kom in 09.40. Han var nöjd med sin tid och tyckte att det kändes bra under hela loppet. Vries berättar att det var lite svårare och kallt att cykla i regnet.

-Jag var lite rädd att halka, berättar han.

Drygt en minut senare kom läraren Erik Algesten rullandes på cykeln in i mål med tiden 41.50 minuter.

Strax därefter klockan 09.42 kom segraren av damerna in i mål, nämligen Sophia Rosch från Na15. Hon berättar att hon absolut är nöjd med sin tid och att det gick bra genom hela, det enda hon hade att klaga på var att det var blött.

De tre första cyklisterna som kom in i mål. Sophia, Guido och Erik.

Man kan säga att årets cykelklassiker blev rätt lyckat trots det fula vädret. De nya ettorna fick lite tur med den korta sträckan men nästa år får vi hoppas på bättre väder så att ettorna får uppleva hela sträckan med solsken som en ordentlig cykelklassiker!