Sommardrinkar För Varmare Dagar..🌞

Nu när det äntligen börjar vankas sommar, så finns det ju inget som passar bättre än att svalka sig med några goda, uppfriskande drinkar. Finns det egentligen något bättre än att sola och slurpa i sig en kall drink, en varm sommardag?

Eftersom att man ibland vill lyxa till sina sommardagar, så kan man faktiskt vilja göra sin egna sommardrink. Vi på Solsidan har tagit fram sommarens tre godaste drinkar, som till och med kommer få personen som hatar dricka mest av allt, att bli “religiös” i dessa drinkar.

Den första drinken kallas för “Strawberry Dream” och till denna drink behöver du endast sommarens färskaste frukter! Denna drink kommer passa dig som är ute efter den fräscha och svalkande smaken under en varm sommardag. Drinken ser även hur cool ut som helst, vilket bara är ett stort plus!

We <3 Jordgubbar! Bild: http://eelinmarlenesandelin.blogg.se

Det du behöver för att göra “Strawberry Dream” för 4 glas är:

20 jordgubbar

4 kvistar mynta ( för extra dekoration)

1 liter citronsaft

8 apelsiner

2 röda grapefrukter

2 bananer

Drinken är väldigt lätt att göra och det tar inte mer än några minuter att få fram sommarens färskaste drink!

1 Nyp av det “gröna” från jordgubbarna och dela jordgubbarna i klyftor, lägg dem sen i glas.

2 Riv i lite mynta (om du vill) och häll i citronjuice.

3 Dags att mosa jordböbber! Använd en trämortel eller en liten träsked till detta.

4 Dela och pressa dem apelsiner och grapefrukter du har, samt mosa bananen och blanda med juicen!

5 Nu är du färdig! För en extra “touch” lägg krossad is i glasen och häll över juicen. Och om du vill, så kan du även dekorera med myntablad.

Bild & Recept: ICA.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tycker du att vattenmelon är den bästa frukten under sommaren? Då kommer denna drink passa dig som en hand i handsken! En isande vattenmelondrink som får vem som helst att slappna av i sommar!

We <3 Vattenmelon!

Det du behöver för att göra 3 glas av “Watermelon Cooler”  är följande:

1 medelstor vattenmelon

½ gurka

5-10 myntablad (om du vill dekorera)

3 teskedar socker

1 tesked lime juice

en nypa salt

Att göra denna drink tar en väldigt kort tid, vilket passar tidspessimister utmärkt!

Allt du behöver göra är att du mixar alla ingredienser i en mixer, beroende på hur stor mixer du har så kan du även dela ingredienserna på hälften och mixa två gånger. Mixa ända tills att klumparna bland ingredienserna har försvunnit och en slät konsistens har bildats.

Lägg sedan den mixade drycken i en sil ovanför en skål och pressa med en träslev för att få bort de flytande ämnena i drycken, vilket ger en mer “slush” känsla till drinken. Lägg sedan den mixade “smeten” tillbaka in i mixern och addera iskuber, antalet bestämmer du själv. Pynta med myntablad och en vattenmelon om du vill. Färdig att servera!

Bild & Recept: mamasgottabake.com

Den tredje drinken är en riktig semesternjutare och kommer tillfredsställa alla ananasälskare där ute! En tropisk drink som är både mättande och fräsch att ha bredvid solstolen eller på stranden!

We <3 Ananas! Bild: coolstuff.se

Det du behöver för att göra 4 glas av “Virgin Piña Colada” är:

1 kall ananas

1 msk pressad limesaft

400 ml kall kokosmjölk

10-15 isbitar

Denna drink är den lättaste av de alla tre att göra och den passar även för alla som inte äter gluten,laktos,ägg,mjölkprotein och sojaprotein! Kyl gärna ned alla ingredienser innan du sätter igång, för att få en kallare och mer törstande drink!

Det enda du behöver göra för att få fram drinken som lockar tillbaka utlandsresorna till munnen, är att skala och dela ananasen, skär bort det som är i mitten på frukten och skär även fruktköttet i mindre bitar.

Mixa sedan fruktköttet med kokosmjölk, limesaft och isbitarna.

Servera den tropiska drinken med några extra isbitar för att göra den svalkande! Om du vill få till extra lyx så kan du skära bort toppen av en ananas och lägga på sidan av glaset! Bon Appétit!

Bild & Recept: ICA.se

 

Hoppas ni kommer att tycka om dessa tre sommardrinkar och att ni svalkar er gott med en drink i er hand denna sommar! Ha en underbar sommar och passa på och njut av vädret (medan det fortfarande är soligt ute) önskar Belmin Nuhic! 🌞