En get i julklapp?

http://www.handlajulklappar.com

Nu är det bara dagar till julafton och då vankas det som vanligt lite för mycket julmat och en hägrande klappöppning. Kanske har du varit klar med julklappshandlingen sedan i november, eller så råkar du vara ute i sista minuten och förbereder dig för att panikhandla paket. Då har vi listat några julklappstips att inspireras av och som passar till de flesta

Personliga klappar– Det är ju alltid kul att få något personligt i julklapp. Kanske ett förkläde med initialer på eller ett whiskyglas med namn? På medgravyr.se kan du finna alla möjliga ting som kan göras personligt med namn. En kul grej är att göra en unik tavla med mamma och pappas bröllopsdatum eller en familjetavla som på bilden här under.

                                                                                                                           medgravyr.se

Men då gäller det att beställa med det samma om dom ska komma innan jul.

Något som värmer-Ett härligt juligt eller fräscht doftljus i ett rum uppskattar ju dom flesta. Eller ett helt vanligt ljus i en fin lykta sätter ju vem som helst i stämning nu i vinter? Kanske en mugg som påminner lite om mottagaren? Gillar hen te så kan du köpa till ett gott julte från Te-affärn.

Ljus – Yankee Candle 349:-       

Mugg- Indiska 129:-

 

Tofflor- Passar alla med fötter, att gå omkring i under hela julledigheten.

De finns i de flesta prisklasser och går att köpa i skobutiker och även i vissa klädbutiker här i stan, funkar även att beställa om du är snabb. Tror både att mamma, pappa, mormor och bror skulle uppskatta ett par nya tofflor under granen.

  Tofflor – Lindex 129:-

 

Böcker– Kan för vissa låta lite tråkigt, men det finns något som passar för alla och envar, då det finns böcker inom alla områden.

 

Akademibokhandeln -279:- 

Akademibokhandeln -249:-

Akademibokhandeln -279:-

Factfulness av Hans Rosling, ett bra tips för den vetgirige som ökar kunskapen om hur världen egentligen ser ut. En kokbok för din matintresserade vän? Eller köp din mammas favoritkändis självbiografi, varenda en skriver ju memoarer nu för tiden. Ta dig en sväng till Akademibokhandeln och hitta något bra. Kanske Michelle Obamas bok eller Alex Schulmans Bränn alla mina brev.

Tips! Köp böcker på loppis till din bokslukande lillebror, där är böcker ofta väldigt billiga så man kan få många till ett bra pris, och de flesta böcker är ju bara lästa någon enstaka gång. Då sparas även miljön.

 

Välgörenhetsklappar– Till den som redan har allt, eller om du helt enkelt inte orkar packa in paket och ge dig ut på stan och köpa något materiellt.

Läkarmissionen.se kan du hitta massa saker. Till exempel kan du bidra till att skänka bort en get till en familj i Nepal för 150 spänn eller rädda livet på ett barn i kongo för 60 kronor. Så känns både bra för dig och personen som tar emot klapparna. OBS passar bäst att ge till de äldre, inte lika uppskattat av lillsyrran kanske.

På så vis kan du också anpassa din gåva efter din egen budget.

 

 

Plånboksvänliga presenter-

Ett favorittips är att själv göra någon typ av julgodis, kanske knäck, pepparkakor eller julkola. Lägg det i en fin burk, eller i en fin kasse och ge till dina nära och kära. Det kommer de att sätta värde på. Du kan också ge bort en härlig kväll med middag hemma hos dig till vännerna. Eller 60 minuters massage när som helst till pojkvän eller mamma. Gör ett fint kort att ge.

 

Erika Ståhl, Siri Fjellheim