BILDEXTRA: Populärt med Öppet hus på Solberga

Montage. Foto: Sakeus Berg.

Många både vuxna och unga besökare som kom för att titta på skolan och de olika programmen när Solberga bjld in till öppet hus.

I entrén till samhällsbyggnaden visade elever från ekonomiprogrammet upp sina UF-företag. Ett av företagen var Æ Ljus UF

– Vi säljer ljus i återvunna glasburkar. Ljusen är gjorda av stearin som kyrkan donerat till oss, berättar Lowe Engström som är marknadsförare.

Medlemmarna i Æ Ljus UF. Fr.v. Erik Adolfsson, Lowe Engström, Oscar Eklund, Rasmus Andersson och Glenn Evstrand. Foto: Sakeus Berg.

Ett annat UF-företag som visade upp sina produkter i entrén var Tändkottar UF. Joel Åström berättar att man ”tänker tjäna fina stålar” på företaget.

– Vi säljer tändkottar som vi har plockat från naturen, torkat och sedan doppat i stearin. Allt är miljövänligt, stearinet har vi fått från kyrkan.

Fr.v. Joel Åström, Jonathan Aspefors, Oscar Klarström och Ensar Mehmeti från Tändkottar UF. Foto: Sakeus Berg.

Jakob Eriksson och Tobias Tiderman från TE21 hjälpte besökarna att hitta rätt under kvällen. Foto: Sakeus Berg.

På teknik visade eleverna besökarna vad man lär sig bland annat i programmeringen.

– Det är mycket matte på teknikprogrammet, det är viktigt eftersom matten sedan appliceras i tekniken, fysiken och programmeringen. Det är ett tufft program, man får verkligen ligga i att plugga för att hänga med, säger Anders Edman.

Linus Johansson och Anders Edman från TE21 visar för besökarna vad man jobbar med på lektionerna. Foto: Sakeus Berg.

På plats på skolan under kvällen var även representanter från Solbergas idrottsförening, SOLIF för att  berätta om sin verksamhet.

– Vi anordnar turneringar, bland annat i fotboll och volleyboll och även skolans fyra klassiker, i cykling, löpning, längdskidor och simning.

Merle Fabian, Alva Hedling och Isabella Olofsson. Foto: Sakeus Berg.

Fler bilder från Öppna huset ser du i bildspelet nedan: