2 Eurovision-vinnare, Varmkorv Boogie och en Wahlgren – HÄR är artisterna i Mello 2017!

Foto: Jessica Gow/TT

9:30 i SVT-huset står David Lindgren och tar emot all publik som består av journalister, fans och en massa utländska fans! Det har äntligen blivit dags för svenska folket att veta vilka som tävlar i Mello 2017. Vilka är skrällarna? Hur kommer låtarna att vara? Och kommer vi se någon troschock? Frågorna är många, och jag ska besvara några av dem.

I deltävling 1 hittar vi en av de stora skrällarna i år, Charlotte Perrelli! Perrelli berättar för Nöjesbladet att hon hade under en lång tid tappat intresse för musiken, men nu känner att hon är tillbaka på banan och med hennes låt ”Mitt Liv” så berättar hon om personliga saker som hänt under henns liv, saker som folk inte vetat om tidigare.
Perrellis Mello-historia: 1a 1999,(samt eurovisionvinst), 1a 2008 (18 i finalen), 5a i deltävlingen 2012.

I deltävling 1 hittar vi ännu mer rutinerade artister så som: Boris René, som gjorde succé med låten ”Put Your Love On Me”.Dinah Nah är en annan veteran, och även Ace Wilder som är med för 3:e gången på 4 år! Snacka om att älska mello-cirkusen!

Om vi fortsätter vidare kan vi hitta en Wahlgren! Benjamin Wahlgren Ingrosso kommer att göra debut i Mello 2017! Dock har han känt av konceptet tidigare, då han vunnit Lilla Melodifestivalen 2006 med Hej.. SOFIA! Trots att Wahlgren Ingrosso pratat om Mello som något

negativt i ”Wahlgrens Värld” så tar han alltså steget och går i sin mammas fotspår. En annan skräll för folk kan mycket väl vara rapartisten Allyawan, en kille som gjort stor succé med sin tolkning ”Jag hade en gång en båt” i programmet Lyckliga Gatan. Svensk Hiphop i Mello- hur kommer det låta egentligen? Svaret får vi i vinter.

En annan stor skräll är Mello-vinnaren Roger Pontare. Och herregud, det har gått hela 11 år sedan Pontare sist var med i tävlingen! Och för lokalbefolkningen här i Arvika, så kunde man se Pontare live denna sommar, i årets ”Arvika Hamnfest”. Han säger till Nöjesbladet att mello inte riktigt är hans grej, att stå och prata om sig själv är inte riktigt hans forum, att stå i studion och producera är mer hans grej. Pontare ser exakt samma ut som för 11 år sedan, men med lite längre skägg. Pontare berskriver sin låt som ”lite Lejonkungen”.
Pontares mello-historia: 1994: 1a (13e plats i ESC), 2000, 1a (7e plats i ESC), 2006 4:a AC.
Om vi fortsätter vidare i deltävling 3, så hittar vi den äldsta d

eltagaren i Mellos historia, Ove Thörnqvist, som är mest känd för ”Varmkorv Boogie”. Och mer boogie blir det i årets tävling, då hans låt heter ”Boogieman Blues”. Och Boogie kommer möta The Fooo Conspiracy (glöm inte det tredje O:et) Pojkbandet som numera är tre, då den fjärde medlemmen Oscar Molander gått vidare för att skriva egen musik. The Fooo Conspiracy´s låt: Gotta Thing har låtskrivare som skrivit bl.a. ACDC och Shania Twain´ låtar. Imponerande meriter bakom bidraget, alltså!
Och för er som hänger mycket på youtube så kommer ni känna igen Anton Hagman i tävlingen. Han har släppt populära covers på youtube och har ett förhållande med youtube-stjärnan Wilma Holmqvist. Mer Youtube åt folket, alltså!

I deltävling 4 som kommer utspela sig i de norrländska skogarna i vinter, hittar vi årets allra största SKRÄLL! Euforiska Loreen gör en storslagen comeback i form av att göra låten ”Statements” i Sveriges största musiktävling. Hon berättar för Aftonbladet att hon har något att säga till svenska folket och vill förmedla ett budskap genom en ny låt. Hon känner att hon kan stå för låten, och att det världen behöver just nu är att höra ett budskap som berör. Och jag själv tycker, att så länge man har ett viktigt budskap, och en bra låt så finns det ALLTID plats att vara med i mello igen. Och bland andra tävlanden som t.e.x Axel Schylström (4a Idol 2015) ses Loreen som ett stort hot pga Eurovision-vinste

n och den magiska låten ”Euphoria”. Huruvida det blir ytterligare en vinst i Melodifestivalen för euforins drottning, får vi veta senare i vår!
Loreens mello-historia: 2011: 4a AC, 2012: 1a (1a i ESC!)

Så om vi sammanfattar presskonferensen och Mello 2017

med en mening, så skulle det kunna se ut såhär: LOREEN GÖR COMEBACK I MELLO!
Men! Kom ihåg att det är alltid är låtarna det hänger på, inte artisten 😉 Här nedanför kommer ni kunna se bilder med några av artisterna som är med! Och till alla

ungdomar i Arvika – ha en fortsatt bra studiedag! 🙂