Vårens mode 2020

Vårsolen börjar närma sig och likaså börjar även butikerna fyllas med nya och fräscha vårkläder. Solsidan har besökt några butiker i Karlstad och samlat de främsta trenderna under våren 2020.

 

Elegant, stilsäkert – beige!

En återkommande trend är den klassiska färgen beige och vi kan se i butikerna att beige tar över och är en avgörande färg nu i vår. Det finns många trendiga kulörer av beige som caramel, sand och cappuccino. Beige är en perfekt basfärg som passar ihop med många andra färger. Det kan aldrig gå fel med beige och allt du behöver för en perfekt garderob är ett par beiga byxor och en stilig beige trenchcoat. Att addera några beiga plagg i garderoben kan göra stor skillnad. Det är väldigt fint att matcha beige med pastellfärger vilket skapar ett mjukt och vårigt intryck. Ett par beiga paper-bagsbyxor med en blek pastellblå topp kan inte bli annat än ursnyggt!

´

Våga använda färgstarka färger!

En av vårens mest trendiga och poppiga färg är gul. Gult är en stark och energisk färg som utstrålar glädje och solsken precis som våren. Alla möjliga tänkbara nyanser av gult kommer att dominera i vårens mode 2020.  Just saffransgult tillsammans med olika inslag av denim är något man ska satsa på. Den gula nyansen poppar och kommer verkligen till sin rätt när man matchar tillsammans med tillexempel en snygg jeansjacka.

 

Pastellfärger

Trots att den starka färgen gult tar stor plats i vårens mode så kommer även pastellfärger att vara en a

v de övervägande trenderna nu i vår. Lila kommer definitivt vara en av de främsta färgerna, många andra pastellfärger som grönt, gult och rosa kommer också att vara trendiga under våren. Det är trendigt att ha pastell på pastell. En mintgrön topp med en kimono med fräscha pastellnyanser av mintgrönt, senapsgult och svag rosa och en markerad midja är superfräscht.  Kombinera  gärna också en kortare pastell topp med snygga högmidjade mom-jeans med ljus denim och få en riktigt snygg 90-talsstil med ett inslag av den moderna crop top-trenden!

Vårens hetaste mönster – LEO

Har du inte redan investerat i ett leopardmönstrat plagg eller accessoar så är det hög tid att göra det nu. Leopardmönstret håller i sig och är fortsatt trendigt. För den diskreta kan man bära ettdiadem i leopard eller en så kallad scrunchie på armen för att piffa till outfiten. Det är de små inslagen som ger de stora intrycken. För den som vågar – använd gärna en längre leopard klänning med vita sneakers för att fånga upp den djuriska stilen! Leopard är ett mönster som aldrig går ur tiden och det finns massa olika varianter av leopard så testa dig fram vilken slags leopardtyp du är.

Rosa, sött och fräscht!

Rosa kommer att vara en given färg nu i vår. Det kommer vara mycket pastellrosa men även en hel del gammelrosa. Bär gärna upp den rosa färgen tillär en sammans med ljusa denimbyxor elleren croppad denimjacka för att fånga den supersöta och fräscha vårlooken. Satsa på rosa spetstoppar och toppar med volangärmar.