Succé för esteternas kärleksshow

Veckan innan höstlovet drog estettreornas show ”What is love?” igång på Ritz.

Showen började med en kort filmsnutt som esteterna jobbat med under åtta veckors tid och som de själva var med i, istället för att spela teater som underhållning mellan framträdandena.

Först visades en kort film där huvudpersonen var den som skulle upp på scen direkt efter. De skulle då försöka skapa en känsla i filmen som skulle beskriva valet av låt.

Efter en timme av svett, sång och romantik hade alla deltagare gjort sina nummer.

Vi passade på att intervjua stjärnorna direkt efter showen. Vi frågade dem hur de klarar av att hålla energin uppe och vara så positiva.

– Vi dricker mycket kaffe och peppar varandra mellan showerna, säger Anna Danielsson.

Det enda de tyckte var negativt med showen var den otacksamma publiken (läs: högstadiet), som knappt klappade i händerna efter deras framträdande.

Även tvåorna från musikestet var med och medverkade i showen som ljud och ljustekniker. Det var första gången och de var ganska nervösa för att de skulle göra bort sig.

– Det känns kul att verkligen göra allt på riktigt, men jag måste erkänna att jag är lite nervös, säger Sofia Holmström, som var ljudtekniker.

Det var roligt att få vara med och kolla på showen. Man såg verkligen hur mycket de hade lagt ner sig i sitt arbete. Showen hade många humoristiska inslag samtidigt som det ibland var lite mer allvar. Det som var roligt var att man kunde känna igen sig i många situationer från deras film. Bra med en blandning av lite drama, humor och kärlek. Vi tackar alla på musikestet för en fantastisk show.