Spice Girls deltar för tredje och sista gången i årets fotbollsturnering

SPORT. Mina Nävehed och Maja Reardon från laget Spice Girls deltar i årets fotbollsturnering som SOLIF årligen arrangerar. Spice Girls har även under de tidigare två åren här på skolan deltagit. Mina har varit med i Spice Girls alla tre åren och Maja är ny i laget. Innan dess har hon deltagit i ett annat lag när hon gick i 1:an.

Spice Girls har under dessa tre år gått under tre olika namn, men som är kopplade till varandra.
– Först hette vi Spice Girls, andra året blev det Ex Spice Girls och nu heter vi bara Spice, säger Mina.

Vilka är era nya medlemmar?
– Vi har först Maja här, säger Mina och kollar på henne bredvid sig.

– Sen har vi även Lisa Skoog i ettan som är syster till Vendela som spelar i laget sedan innan.

Hur känns det för dig Maja?
– Jag tycker att det är väldigt kul såklart, att få vara med sina kompisar i ett lag. Själva matcherna är roliga men man blir lite nervös varje gång, trots att man gjort det innan, menar Maja.

De lagen som tagit sig till finalen har ett förberett uppträdande innan sin match på finaldagen, detta kallas spex som Spice Girls vann det första året.

– Jag skulle säga att vi vann andra året också egentligen, säger Mina med glimten i ögat.

– Jag som utomstående åren innan har tyckt att deras spex har varit extremt bra och välplanerat. Det är kul att se när elever lägger ner sig och vågar, säger Maja.

Vad tycker du om spex Mina?
– Jag tycker att det är kul, både att göra men även att se andra göra sina spex. Det är samtidigt väldigt nervöst när man själv uppträder men det är kul med något speciellt under just finalen.

Vad är er styrka?
– Sammanhållningen tror jag, säger Maja. Man klagar inte på varandra och tar det inte så seriöst, det är mer en kul grej med mycket skratt.

Vad är största svagheten?
– Ja, vi spelar ju en sport på fritiden som är med händerna och inte fötterna, så det är inte jättelätt, säger Mina och skrattar.

Både Maja och Mina menar att de kan vara lite dåliga på att gå på ibland och inte ta plats.

– Det kan bero på att de flesta matcherna som killarna spelar får väldigt mycket hype medan det inte är lika stöttande från publiken när tjejerna spelar, vilket är tråkigt, menar Maja.
Spice Girls har inte deltagit i någon mer turnering som SOLIF arrangerar utan håller sig till fotbollen. Trots att de gav upp fotbollskarriären tidigt i sina år. Men planerna på att komma till final står kvar.

Har ni något att säga till de yngre och nya SOLIF- deltagarna?
– Tjejer, våga vara med, anmäl er, det är jättekul även fast det blir nervöst, säger Mina
och Maja.
– Det är kul att tjejlag är med och i år har även ett stort 07-lag deltagit, det tycker jag är väldigt roligt, fortsätter Mina.
Både Mina och Maja rekommenderar alla att delta i SOLIF’s turneringar, och berättar att man har väldigt kul tillsammans.