Snart tar de studenten.

Det nalkas jul och 00:orna har gått två och ett halvt år på Solberga och tar studenten till sommaren 2019.

– Det känns gôrgôtt, bra att få den här delen av livet gjord säger Oskar Nilsson.

De flesta är nöjda med sin tid på Solberga och ångrar inte att de valt Solbergagymnasiet att plugga på.

Det blir bara kallare och kallare ute, folk börjar pynta med julbelysningar och julen närmar sig allt mer. 00:orna går sista året på Solberga och har bara en termin kvar innan dom tar studenten till sommaren. Några försvinner ut i arbetslivet, några andra väljer att plugga vidare. Men vad har egentligen 3:orna tyckt om sin tid på Solberga?

Oskar Nilsson går på Teknikprogrammet och tycker det ska bli gôrgôtt att få sluta Solberga och ta studenten nu till sommaren, och han tycker även tiden har gått någorlunda snabbt nu när han tittar tillbaka på åren på Solberga,
– Det är väl periodvis, nu i efterhand känns det som det gått ganska fort, men vissa perioder känns som det tar en evighet säger Oskar Nilsson.

Efter gymnasiet tänker Oskar plugga vidare direkt och inte jobba nåt,

– Ja, för annars känns det som att jag kan bli fast
i arbetslivet.

Först och främst har han tänkt att plugga vidare på chalmers, sen finns även Lidköping med på kartan säger han. Oskar säger att han siktar på att plugga till Samhällsbyggnadsteknik eller maskinteknik. På frågan om han har ett drömyrke så svarar Oskar:

– Det är väl nån typ av ingenjör som håller på med ritningar, kommer på nya designer eller
förbättrar gamla.

Oskar är nöjd med tiden på teknikprogrammet och Solberga, och han rekommenderar starkt tekniklinjen han går på, sen när det gäller Solberga så säger han att han kan rekommendera skolan men att det finns vissa speciella linjer han inte skulle rekommendera,

– Tekniklinjen skulle jag i alla fall kunna rekommendera, och Solberga överlag skulle jag också kunna rekommendera, sen är det ju inte alla linjer jag skulle rekommendera.

När man ska börja 3:an kan det vara mångasom är oroliga över hur mycket läxor och provdet kommer vara, och enligt Oskar är det en del läxor och prov men det är en del prov man inte behöver plugga lika mycket till som man kanske behöver till andra, men även att det ändå känns rätt lugnt ändå.

Alexander Ståhl