Skolans nya dataexpert- Carina Qvarnström

PÅ SKOLAN. Carina Qvarnström, vaktmästare här på skolan tillsammans med Ibrahim Bicer har fått ytterligare ett arbetsområde. Hon tar efter Göran Bredbergs roll och är numera ansvarig för datorerna som eleverna använder

 

Många blev förvånade över Görans försvinnande, men anledningen är helt enkelt att han har gått i pension. 

– Han har två arbetsdagar kvar, men just nu har han semester, berättar Carina. 

Detta innebar att Carina fått lära upp sig från start, lite grundläggande kunskaper har hon men eftersom att hennes uppgift kom snabbt inpå hann hon aldrig få en riktig överlämning. Men hon tycker att det är kul med nya utmaningar. 

 

Carina är inte härifrån, (söderut i landet) Västergötland nedanför Borås är platsen hon startade sitt liv som sedan följdes med en rad olika jobb, allt från sömmerska till jobb med bilar. Efter 9:an i högstadiet blev det direkt jobb, på fabriken Gul & Blå där hon slog i nitar på jeansen och till slut blev allt i allo. Alltid lätt att lära har varit Carinas styrka och lett till många olika jobb, hon flyttade in till Borås Stad och började på en ny fabrik där hon till slut blev sömmerska till modeller, som också fortsatt i hennes intresse nu, nämligen att sy. Hon har testat på jobb i en strumpaffär, restaurangbranschen, som butikschef, cd-butik och massa däremellan. 

 

Ett annat intresse, bilar, ledde till ett jobb som hon även gjorde senast innan hon kom hit till Solberga, nämligen Helmia. 

-Jag  var första kvinnan här i Arvika som sålde reservdelar till bilar, det märktes då dom i början inte gick till mig för hjälp utan till kollegan bredvid. Men tillslut insåg de att en kvinna faktiskt också kan sådant, säger hon. 

Bilintresset har slocknat lite men att sy håller i sig. 

 

Först var inte planen att någon skulle ta över ansvaret för datorerna, men Carina menade att det är väldigt viktigt att någon kan vara på plats och hjälpa till om något går sönder eller om man behöver låna. Samtidigt blir det 50% mindre arbetstid för Carina på vaktmästeriet och hon kunde ta över ansvaret så att det fortfarande går att få hjälp med sin dator. 

 

Som tidigare nämnts har Carina inte fullt utvecklade kunskaper om datorer, mjukvaruproblem kan inte Carina men då löser hon det genom att koppla upp sig med Mats eller Christer på kommunens IT- avdelning och på så sätt kan man gå tillbaka med en fungerande dator. Carina kan laga datorerna om dom går sönder samt felanmäla mm. Här på skolan är Carina förutom nya datoransvarig och extra vaktmästare även institutionstekniker. 

– Jag tar hand om sådant som projektorer, högtalare och det mesta, berättar Carina. 

Hon och Ibrahim, som jobbat här i 20 år, har ett gott samarbete tillsammans som vaktmästare och tekniker. 

 

Hon jobbar 75% här på Solbergagymnasiet men de resterande 25% tillägnas åt Taserudsgymnasiet. Därav är 25% på båda skolor data och resten vaktmästeri. Men eftersom att hon ändå oftast är i huset menar hon att hon ändå är tillgänglig för båda delar, oavsett om det är vaktmästeri eller data. 

– Jag finns till hjälp för det mesta när jag är på plats och ofta är jag inte vid mitt rum men då är det bara att ringa, avslutar Carina. 

 

5 snabba:

Vaktmästare eller dataansvarig?

Båda

Sommar eller vinter?

Sommar

Favoritfrukost? 

Hotell

Favoritfärg?

Grön

Hemmakväll eller utekväll?

Hemmakväll