SHL – Sveriges Bästa Hockey

SHL är igång igen och lite drygt halva säsongen har spelats. Kampen om guldet kommer att bli spännande då väldigt många lag som till exempel Luleå, Skellefteå, Frölunda och flera visat sig starka och svårslagna, nu har även Färjestad haft framgång och börjat spela riktigt bra.  Men det går inte som en dans på rosor för alla lag, kommer Djurgården lyckas hålla sig kvar i SHL? Kommer Timrå kunna klättra i tabellen? Kommer Malmö lyckas hålla sig undan kvalet? 

 

Dick Axelssons comeback i Djurgården, ett ljus i tunneln?

 

Djurgården, en av Sveriges största hockey-organisationer är den klubb med mest vunna SM-Guld  i SHL´s historia, nämligen 16 stycken. Trots lagets unika historia och tidigare klubblegender som Christian Eklund, Nicklas Falk, Niklas Kronwall, Mats Sundin och många fler så har laget minst sagt haft det kämpigt denna säsongen. I nuläget har klubben 32 spelade matcher och endast 6 vinster under ordinarie tid. Djurgården ligger i nuläget på plats 14 i tabellen vilket är sist av alla lag. Tidigare under säsongen har även klubben sparkat sin GM och tränare men det verkar inte ge några positiva resultat. Trots detta så har de nu hittat ett litet ljus i mörkret. Dick Axelsson, före detta hockeyspelare som varit i Djurgården, Detroit Red Wings, Frölunda HC och Färjestad BK har nu återvänt till klubben i dessa tuffa tider. Dick, som tidigare har tagit 2 SM-Guld med Färjestad och har varit SHL´s bästa forward under säsongen 18/19 enligt mig, bestämde sig för att lägga skridskorna på hyllan säsongen 20/21. Nu har dock Stjärnspelaren gjort upp med Djurgården om att spela med dem resten av säsongen och skrivit på kontrakt för att hjälpa dem i deras kamp om att hålla sig kvar i SHL. 

 

Än så länge så har Dick spelat sex matcher med Djurgården denna säsong. På dessa sex matcher så har han gjort fyra poäng (1+3). 

I en intervju med C More efter matchen mot Oskarshamn så säger Dick: 

 

  • Jo men det känns gött att vara tillbaka, tjockisen kan fortfarande, haha! 

 

Detta svarar han när han fick frågan om hur det kändes att spela igen och fortfarande göra poäng för klubben. 


Foto: Josefin Andersson