Ny rektor på Solberga

I slutet av vårterminen avgick vår före detta rektor Ulf Groth och ersattes av Niklas Karlsson.

– Det verkar som ett mycket spännande yrke, säger 44-åringen Niklas Karlsson.

 

 

Karlsson läste teknikprogrammet här på Solbergagymnasiet och tog studenten år 1992. Några år efter studenten läste han matte på Karlstads universitet. Han sökte senare till lärarhögskolan i Stockholm, där han läste matte och fysik.

 

Niklas har jobbat som lärare här i sex år nu och tycker att rektorsrollen verkar mycket spännande och att det kommer vara en spännande utmaning.

-Det blir ett annat ansvar som rektor.

Dock har han inte varit det så länge eftersom han började som rektor denna terminen.

-Det blir andra arbetsuppgifter som man inte är van.

 

Rektorsrollen får han lägga ner lite mer energi på och känner då att han kan luta sig tillbaka på lärarrollen. Niklas har mer erfarenhet om att vara lärare och är van de arbetsuppgifterna då han arbetat som det längre.

Som rektor har man ansvar för alla programmen så de funkar som de ska och följer reglerna. Det blir även ett personalansvar när man är rektor. Niklas får en del elevärenden som han måste ta hand om också. Det kan t.ex. vara att det inte fungerar så bra för någon elev och då måste han se till att försöka fixa det. Men trots en del svåra utmaningar gillar han sitt nya jobb.

-Jag trivs jättebra som rektor här.

 

 

Efter jobbet är Karlsson hemma med sin sambo och sina tre barn, 6, 11, och14 år gamla. Niklas gillar naturen och han tycker också att vara ute.

Jag försöker träna och springa en del.