Insändare: Kvinnors rätt till abort

Jag tycker kvinnor bör ha rätt till abort. Jag är medveten om att det finns vissa som råkar bli gravida. Och väljer att göra abort på grund av att de inte är redo att ta hand om ett barn. De ska de ha rätt till. Men jag tycker däremot att det är fel när man väljer att göra samma misstag flera gånger och tror att abort kan lösa problemet.

Men bara för att en viss andel kvinnor gör abort flera gånger så betyder inte det att man ska göra det illegalt. Och förstöra livet för de kvinnor som faktiskt inte kan ta hand om ett barn. Om de redan är sjuka innan och tar en sorts medicin som inte tillåter dem att bli gravida. Och de inte har rätt till abort så kan det leda till att de måste sluta ta dessa mediciner. Vilket kommer leda till både mammans och barnets död. Det är hemskt att se att kvinnorna inte får bestämma över sina egna kroppar utan att de ska bli dömda, det är något hemskt enligt mig. Om en kvinna vill göra abort av hemska anledningar som våldtäkt. Ska hon få rätt till att göra det. Hon är inte tvungen att bära ett barn i 9 månader där pappan är en våldtäktsman.

I vissa länder som till exempel USA, Afrika och Mellanöstern så är det förbjudet att göra abort. Detta är självklart hemskt och jag tycker att alla har rätt att bestämma över sin egen kropp. Det är viktigt att få den hjälp man behöver även fast man är bosatt i länder som ej tillåter abort. Det ska finnas läkare som hjälper till. Ska människor utsätta sina liv för att utföra abort mot en kvinna när det är olagligt?

Jag tycker som sagt att som kvinna så äger du din kropp och du bestämmer. Men jag som är troende kristen tycker det finns undantag för abort även fast min religion tycker att det är fel. Jag tycker abortlagarna i länderna borde tas bort för att abort ska ses som kvinnans frigörelse. Finns kvinnor som blir utsatta för hemska grejer i världen, då tycker jag de har rätt. Men om du är medveten om att du blev gravid för ni ej använde skydd. Så kanske ni bör tänka på det till nästa gång så att inte samma sak sker igen.

Jag tycker att män inte ska vara delaktiga och bestämma över vad en kvinna bör göra eller inte. Det är ändå kvinnan som kommer bära barnet i 9 månader. Det som är värst är när länder inte tillåter kvinnor att göra abort.

USA hade från början en lag som tillät abort och när de tog bort lagen var det riktigt dumt gjort av dem. Det är själviskt att ta bort lagen då en kvinna kan ha gått igenom trumman efter våldtäkt. Ska barnet växa upp utan en pappa för att senare veta att pappan våldtog mamman.

En medmänniska