Höstens hetaste serier

Wynonna Earp Cast

 

Vad är bättre under hösten än att sitta och titta på en film? Vi på solsidan älskar att titta på TV-serier i mängder. Här ska vi nu presentera tre underskattade TV-serier som vi tycker förtjänar mer uppmärksamhet. Allt ifrån western inspirerade serier till biopunk/sci-fi.

 

Wynonna Earp

Wynonna Earp är en pågående kanadensisk serie. Serien baseras på en serietidning skriven av Beau Smith. Serien följer huvudkaraktären Wynonna , som är ättling till den ökände Wyatt Earp (Wyatt Earp var en man som faktiskt existerade i 1800-talets Western. red.anm). I serien får vi följa Wynonna fightas mot en förbannelse orsakad av Wyatt. Med hjälp av den alkoholiserade Doc Holliday , detektiven Xavier Dolls, systern Waverly  och hennes polis-flickvän Nicole Haught , kämpar de tillsammans mot förbannelsen. Serien tillhör den ovanliga genren dark-supernatural western-horror vilket gör den otroligt unik men även otroligt bra.  Vi rekommenderar verkligen den här serien, då den är en av våra personliga favoriter av alla serier.

 

Tim Rozon (Doc Holliday), Shamier Anderson (Xavier Dolls), Melanie Scrofano (Wynonna Earp), Dominique Provost-Chalkley (Waverly Earp) & Katherine Barrell (Nicole Haught).

Orphan Black

Orphan Black är även det en kanadensisk serie. Serien sändes i fem säsonger mellan 2013-2017. Serien följer knarklangaren Sarah Manning, som blir vittne till en kvinnas, som ser precis ut som henne, självmord.Sarah snor då kvinnans tillhörigheter och tar hennes identitet. Serien fortsätter med spännande handlingar och många intriger. Serien tillhör de genrer som science ficton,biopunk och dramathriller. Serien innehåller mycket kring genetisk forskning och är väldigt intressant samtidigt som den är mycket spännande. Vi på Solsidan rekommenderar verkligen denna serie.

Tatiana Maslany som ”Sarah Manning”.

Scorpion

Scorpion är en amerikansk serie som just nu är inne på sin fjärde säsong. Serien är löst baserad på data-experten Walter O’Brien som påstår att han har ett IQ på 197, alltså högre än Einstein. Serien följer geniet Walter och hans team med andra genier för att hjälpa Homeland security-agenten Cabe Gallo att lösa komplexa problem i denna världen.