Ha roligt på sportlovet!

Foto: Karin Hiselius.

Sportlovet närmar sig med stormsteg och det finns såklart massor med roliga aktiviteter att hitta på med både familj och vänner. De senaste aktivitetstrenderna 2023 är nya, roliga och utmanande utflykter som kräver att någon sätter dem på prov. Låt det vara just du och dina kompisar som hittar på något i veckan!

 

De nya spännande utflykterna 2023 är minst sagt otroliga upplevelser. Vi ser en trend att man vill vara mer utomhus i snön än inne i soffan. Jag hoppas att det ska finnas några aktiviteter som passar just dig! 

 

Abiskos norrsken

En resa till Abisko i Kirunas kommun blir något som familjen sent glömmer. Välj själva om ni vill bo i en stuga, hotell eller vandrarhem. Oavsett vad man väljer så sover man rakt under norrskenet i Abiskos nationalpark. Ni kommer också att bo granne med stolliften på kvällstid som tar er upp till STF Aurora Sky Station. 

 

Sveriges största skidort 

I norra Sverige, mer exakt Hemavan Tärnaby, ligger norra Sveriges största skidort. Den fantastiska fjällmiljön erbjuder familjer och kompisar en fantastisk upplevelse. Här finns någonting för alla. Det finns tre barnområden, 29 nedfarter, snowpark, skicross-arena, elljusspår och den välkända leden som kallas för Kungsleden. Det är också en mycket populär resa på sommaren och våren då det finns gott om svamp och erbjuds svampplockning. Den vackra naturen lockar också. 

 

Äventyr i Dalarna

I Dalarna ligger den berömda äventyrsgruvan. Du behöver inte vara extremsportare eller någon äventyrare för att klara av äventyren. Det finns många olika aktiviteter i gruvan som äventyrsturen, bastu, vandringstur med mera. Man får själv välja vilken aktivitet man vill utföra tillsammans med guiderna. Det finns också möjlighet till flera hotell och boenden nära gruvan. Skulle du kanske vilja bjuda dina vänner eller familj på en spännande aktivitet så är äventyrsgruvan den rätta platsen för dig!

 

Skidsemester Idre 

Idres vinterfjäll är en stor och härlig plats för både vuxna och barn. Det finns mycket att göra oavsett om du vill åka på snöskotersafari eller slalom. Boenden finns i närheten så du har möjlighet att bo nära äventyret en längre tid. När man befinner sig i backen hela dagen behöver man ju såklart ha något att äta också. Det finns flera olika restauranger som förhoppningsvis kommer att passa alla. 

Läs mer på Svenskaturistföreningen.se