Fullt drag på Ingesund!

Fullt drag på ingesund, med äventyrsrallyt i spetsen.

I tisdags fick vi på Solsidan nöjet att åka till Ingesund för att se Solbergagymnasiets musikesteter framträda med deras välgörenhetskonsert för att samla in pengar till SOS Barnbyar.

 

Konserten öppnades med ett egenproducerat intro med elektrisk musik framfört av musiktreorna. Konferencier för showen var Morgan Carlsson, lärare på Solbergagymnasiet. Han berättade lite om projektet som handlar om att samla in pengar tillsammans med Elin och Hampus från Äventyrsrallyt, som är ett ideellt projekt där man kombinerar äventyrliga resor med välgörenhet.

Musikettorna framförde inte bara låten ”In the jungle” utan också en rytmisk låt spelad med hjälp av redskap som väskor, trumpinnar och en lampa.

Det presenterades även att eleverna på musikestet får producera egen musik. Några av låtarna framfördes av elever ur ESMU14. Musiken kan sedan släppas på skiva eller digitalt med hjälp av det egna musikbolaget Percussion Town, skapat av musiklärarna.

Det bjöds på acapella, fina stämmor och körsång. Treorna fick även framföra en egen vald låt som de själva valt ut och planerat tillsammans med musik och sång.

– Det är väldigt kul, säger Johanna Arvidsson efter konserten.

Andreas Lorentzon, ESMU15, tyckte också att det var kul att hålla konsert.

-Det känns speciellt att göra en konsert som har ett syfte, berättar han.
Det tycker även Johanna:
– Ja absolut, bra att pengarna går till något bra.

Konserten avslutades och

både publik och framträdande var nöjda. Vi på Solsidan ser fram emot att få uppleva fler av musikesteternas projekt och hoppas att de fick in mycket pengar till SOS Barnbyar.

 

Besök SOS Barnbyar för mer information: http://www.sos-barnbyar.se/

Äventyrsrally med Hampus och Elin: http://www.aventyrsrally.se/