En bekväm höst med mysiga kläder

En bekväm höst med mysiga kläder

Hösten är här och med det kommer nytt mode och nya trender. 

Bekvämare kläder med jordnära toner som beige och pastellfärger, specifikt lila verkar populärt just nu, säger Kristina Dahlström från Lindex. Dessutom börjar allt flera använda oversized kläder. 

Nu när hösten har börjat ser man mer och mer bekväma kläder. Det är lösare passform på byxor, stora mysiga tröjor och hoodies. Stilen blir mera avslappnad och bekväm och det ser ut som att det är den populäraste trenden för hösten 2020. På klädbutiken Be True har lösare passformer för både killar och tjejer blivit det populäraste nu under hösten enligt systrarna Susanne och Ann-Charlotte Åström som jobbar på Be True.

– Flera tycker det är najs, säger systrarna Åström.

Mycket av byxorna som finns att köpa på butiker i Sverige idag är kläder som är mera raka passformer och när vi frågade systrarna Åström om vad de tror de nya trenderna kommer bli så var båda rätt säkra på att höst-trenderna för 2020 skulle hålla sig till de kommande åren också. Flera vågar dessutom att använda bekvämare kläder. 


– Vi tror att flera butiker kommer ha mer miljötänk framöver, säger Ann Charlott. 

Man har redan börjat se det nu i år när man shoppar kläder, och systrarna tror att det kommer bli mer vanligt att se bland kläder de kommande åren. På Lindex verkar också trenden vara raka passformer och vida kläder. Kristina Dahlström berättade för oss att den nya trenden är mycket stickat, vida byxor och denim. Hon tror att nästa år kommer det nya trender och hon håller även med systrarna Åström:

– Jag tror att trenderna för i år kommer hålla sig kvar, svarade Dahlström

Höstens färger

Med varje år kommer nya trendiga färger. Förra året var det mycket gult, lila och grått, och i år är det massa nya trendiga färger. Jordnära färger, pastell-färger, gråa och vita toner blivit mer populära under denna höst. Beige, rosa och lila har också blivit väldigt inne och modernt. För killar verkar mer färger bli inne, som gult i flera olika toner och blått.

Gult i alla möjliga nyanser verkar bli en dominerande färg under hösten. Rost och jordiga toner nämnde även Dahlström. Många basfärger är också sånt som verkar slå igenom och bli stort under hösten.

Bild och text: Sarah Shaya och Aurora Eriksen