Sugen på sol och värme?

Thailand är ett land dit många turister åker för att få sol, värme och fina upplevelser. Det finns många häftiga öar att besöka och även utforska natur och naturreservat.

Koh lipe är en av de öar som turister besöker mest på grund av deras kritvita sand och klarblått vatten. På ön kan man även besöka de kända stränderna Sunset beach och Sunrise beach.

Mellan öarna kan du färdas med Speedboat som du kan boka lite vart som helst på öarna. Speedboaten kör väldigt snabbt och tar dig mellan platser på bara någon timme. Har du lätt att bli åksjuk är speedboat inget alternativ för dig, eftersom de tar ganska lite hänsyn till om man blir illamående. Det finns andra båtar att färdas med över havet som t.ex Big boat och Longtail. De båtarna tar betydligt längre tid och är ett billigare alternativ.

Koh Lanta är en av de större öarna som turister besöker. Ön är stor och har fina utsiktsställen, restauranger och solnedgångar. Är du ute i rätt tid mellan 18 -19 på kvällen kommer du förmodligen inte att missa aporna som förflyttar sig mellan platser.

Koh Lanta är en ganska stor ö vilket gör att du kan behöva färdas med något på ön. Det finns goda möjligheter till tuc tuc-taxi och även discobilar. Men om du vill åka lite som du känner för kan man även hyra mopeder på ön för ca 200 baht för 24 timmar, vilket motsvarar ungefär 70 svenska kronor.