Charlotta 2014

I lördags 10:e maj var det dags för kröningen av årets Charlotta. Det är en tradition i Charlottenberg som är en skönhetstävling. Då finns det 6 kandidater som man får rösta på, och den som fått in flest röster vinner 5000:-.

Jag intervjuade Madelen Karlsson Segolsson som blev årets Charlotta 2014.

Hur kändes det när du fick veta att du blivit nominerad till Charlotta?

– Jag blev glatt överraskad när Charlottakommitténs ordförande ringde och berättade att jag var en av de 6 kandidaterna.

Gjorde du något speciellt för att få in röster?

– Nej jag gjorde inget direkt speciellt men pratade med bekanta om nomineringen. Och hoppades på så vis att de skulle rösta på mig.

Vad gjorde ni kandidater inför Charlotta?

– Vi träffades en gång och fotograferades och intervjuades. Fotona var med i tidningen måndagar, onsdagar och fredagar i Arvika Nyheter.

Vad hände under Charlottadagen?

– Dagen började med att vi kandidater samlades på banken i Charlottenberg.
Klockan 11.00 var vår första presentation på scen. Vi fick berätta vilka vi var och svara på frågor, tex om vad vi gör på fritiden.

Klockan 13.00 var det dags för nästa presentation. Då fick vi gå upp på scenen för att åter igen berätta vilka vi var och för att visa upp oss.

Sedan klockan 15.00 var det dags för den stora kröningen. Vi fick gå upp på scenen igen och då var det dags för stt få reda på vem som hade blivit årets Charlotta 2014.
Den som delade ut priset var Nils-Olof som medverkade i senaste säsongen av Bonde söker fru.

Mellan presentationerna gick vi omkring i Charlottenberg för att visa upp oss. Vi var bland annat på köpcentret och på Petersborg.

Hur gick dina tankar när du blev uppropad som vinnare av årets Charlotta?

– När de ropade upp nummer 2 som var mitt nummer, så tog det ett litet tag innan jag förstod att det var sant. Jag blev väldigt glad och det var en rolig upplevelse att vara med om. När jag väl hade förstått att det var jag som vunnit så kom glädjetårarna och jag möttes utav många kramar och gratulationer från nära och kära.

Vad hände efter kröningen?

– Vi fick åka en cruisingtur runt i Charlottenberg. Och sedan blev vi avsläppta vid en restaurang och åt middag tillsammans med Charlottaordförande och Nils-Olof med sin fru.

Vad ska du göra för prispengarna?

– Jag ska spara pengarna för att kunna köpa ridutrustning och min drömhjälm.