Beatdown – slaget mellan Solberga & Taserud

Onsdagen den 13e mars skedde ett stort slag i sporthallen. Den ett år gamla traditionen vid namn ”Beatdown” gick av stapeln. Solberga och Taserud gjorde upp om vem som var den bästa skolan på fotboll och stämingen var spänd både på läktare och plan.
   – Absolut godkänd stämning, tycker jag! säger Martin Österberg i Taseruds årskurs2-lag. Det blev nästan som ett hat-derby.

Förra året startade Solbergas och Taseruds elevkårsstyrelser en tradition mellan de båda skolorna. En turnering i fotboll ska varje år avgöra vilken skola som är bäst, där priset är hedern och stolthet. Varje årskurs möter varandra på herrsidan och alla årskurser i ett lag möter varandra på damsidan, i brist på spelare. Det är en underhållande turnering med mycket groll och stundtals inte speciellt vackert spel. ”Bugar och bockar inför Taserud! Att vinna en fotbollsturnering utan att verka kunna en enda jävla fotbollsregel är taaamä fan starkt gjort! Grattis! :)”, skriver en Solberga-elev på turneringens facebook-sida efter onsdagen.
   Turneringen kan anses som en dålig idé i och med att man försöker få bättre samarbete mellan skolorna. Rektorer och lärare är medvetna om detta men anser att Beatdown faktiskt ökar kontakt och samarbete.
   – Skolorna gör ju detta tillsammans, säger Rasmus Andersson – vice ordförande i Solbergas elevkårsstyrelse.

   Martin Österberg fanns med i Taseruds årskurs2-lag säger så här om stämingen på plan och läktare:
   – Det var bra, men ifjol var det bättre! Men absolut godkänd stämning. Det blev som ett riktigt hat-derby.
   Martin själv gjorde inget mål, men underhöll publiken med lysande filmningar och gester på plan.

   Avgörandet kom i damernas match
Det var i den näst sista matchen, mellan damerna, som avgörandet kom. Ett briljant skott i mål från Taseruds Johanna Bäckström gav skolan en fördel inför sista matchen mellan årskurs 3 på herrarnas sida. Inga mål gjordes i där och efter ett dramatiskt slagsmål i slutet hade Taserud därmed tagit hem heder, stolthet och vandringspokalen från Beatdown.