Äntligen! Evenemangen är tillbaka

Årets julklapp 2021 blev kanske inte så överraskande envenemangsbiljätten. Nu när restriktionerna släppt helt är det många som ser fram emot att få gå på olika typer av evenemang. Det kommande evenemangsåret är fyllt av konserter, festivaler och sportevenemang.

Lollapalooza

Lollapalooza i Stockholm är den sjunde Lollapalooza festivalen i världen och är den enda i norden. Det var precis innan corona pandemin, sommaren 2019 som festivalen kom till Sverige för första gången. Festivalen som även den gången var på Gärdet i Stockholm hade över 56 000 besökare från hela världen. Festivalen i år som äger rum i början av Juli är den andra upplagan av Lollapalooza och får besök av flera internationella och svenska artister. Bland annat kommer indierockbandet “Imagine Dragons”, dj:n “Alesso”, “Post Malone” och förra årets eurovision vinnare “Måneskin”. 

Var?: Gärdet – Stockholm

När? 1-3 Juli

 

Summerburst

Summerburst är tillbaka! Och i år firar festivalen sitt 10 årsjubileum på Ullevi i Göteborg. På summerburst hemsida skriver arrangören att publiken kan förvänta sig en maxad festival med extra av allt; stora världsartister, färgsprakande fyrverkerier, dans och eufori! Festivalen har redan bekräftat flera stora artister inför tioårsjubileet som publikfavoriterna David Guetta, Will Sparks och Alok. På scenen Love Affair bjuder Sam Divine och Chelina Manuhutu in till disco/techo-fest, och dessutom gör festivalens Harstyle-scenen Orion Area en efterlängtad comeback och gästas bland andra av musikgruppen Da Tweekaz. Detta blir helt klart en festival du inte vill missa.

Var? Ullevi – Göteborg

När? 3-4 Juni

 

Playoff – semifinal till VM, Sverige – Tjeckien

Svenska herrlandslaget i fotboll föll tungt i senaste vm kvalmatchen mot spanien och slutade efter alla spelade matcher tvåa i sin VM-kvaltrupp. Därmed gav placeringen i gruppen Sverige inte en direktplats till vm som spelas i Qatar i höst. Nu fortsätter istället vägen till mästerskapet via ett nytt playoff-upplägg där två nationer måste slås ut i enkelmöten. Efter lottningen blev det klart Sverige ställs mot Tjeckien i semifinalen som blir av på hemmaplan. Nu när inget maxantal för publikinsläpp gäller räknar man med att sälja biljetter för ett fullsatt Friends. 

Var? Friends Arena – Stockholm

När? 24 Mars

 

Color Obstacle Rush Sweden

Color obstacle rush är världens största löpevenemang, och har blivit en succe i både Europa och Usa under de senaste åren. Det är en evenemangsserie som består av femkilometerslopp, där man springer samtidigt som man kastar färg på varandra. Evenemanget är inspirerat av den hinduiska festivalen Holi och varje lopp består av 20 hinder, 6 färgstationer och 20 musikzoner.I år kommer loppet att hållas i fyra svenska städer och är den femte upplagan i Sverige. Reglerna för loppet är enkla, enligt arrangören finns det helt enkelt bara två regler som bör följas: du ska börja springa i vita kläder och när du kommer i mål ska allt det vita vara täckt av färg. 

Var? Malmö, Stockholm, Göteborg & Västerås

När? 14 & 28:e Maj, 11 & 18:e Juni

Text av: Maja Huss