Vilken tidning föredrar eleverna?

Vi på Solsidan har ju fått en konkurrent, Solberga Nyheter.  Vi blev direkt nyfikna på vilken av tidningarna som eleverna här på skolan föredrar. Jag frågade ett antal personer om vad de tyckte.

Även om många personer ännu inte hunnit läsa Solberga nyheter ville vi få en uppfattning om vilken tidning eleverna skulle föredra.  Jag gick först fram till sex tjejer, varav fem av dem inte hade lagt märke till Solberga Nyheter. Detta tror jag beror mycket på att Solberga Nyheter för det mesta ser ut som en vanlig dagstidning och inte sticker ut lika mycket som Solsidan gör. Solsidan är färgglad, vilket lockar elever i vår ålder.

Jag gick sedan fram till två killar som går i handelstrean, Kevin Andrade och Mårten Jansson. Jag frågade båda killarna vilken tidning de tycker lockar mest. De föredrog Solsidan.

– Jag tycker att Solsidan lockar mer för att den är färgglad och framhäver engagemang, medan Solberga Nyheters tidning ser ut som om en 5-åring har gjort den, säger Kevin.

Mårten kollar igenom Solberga Nyheter och säger att han blir upprörd av att de som går handel blir jämförda med husalver som sällan är i skolan.

– Vi är inga jävla husalver, och för den delen så är vi i skolan varenda jävla dag, säger Mårten.

Hårda ord från våra läsare, men på Solsidan hoppas vi att det finns läsare för båda tidningarna.