Vilken blir årets pepparkaka?

Vi på Solsidan gjorde förra veckan  ett blindtest på vilken pepparkakssort som vi föredrar.  Lasse, Emil, Sara och Linus fick bli våra försökskaniner.
De fick smaka på fyra olika sorters pepparkakor som de sedan fick betygsätta från 1-5. De fyra olika sorterna vi prövade var Nyåkers, Icas, Göteborgs och Annas.

Vi började med Nyåkers pepparkakor som var vår näst dyraste sort. Detta blev en stark favorit redan från första tuggan, för våra försökskaniner.
Linus tyckte att detta var en smörig pepparkaka med mycket smak, Lasse och Sara tyckte lika så. Emil gav dock Nyåkers lite sämre betyg.
Sedan tog vi Icas egna pepparkakor som var den billigaste sorten utav de fyra vi smakade på. Den här kakan var en fröjd för Emils smaklökar. Det var en lite tjockare pepparkaka med smörig smak, vilket Emil verkade gilla. Även fast detta var vinnaren hos Emil så gav han relativt låga poäng med endast 3/5 torn.
Göteborgs pepparkakor, som var den dyraste sorten, var ingen favorit bland våra deltagare.
Lasses kommentar till pepparkakan var att den både luktade och smakade mycket smör och Linus tyckte att den både smakade och luktade mycket socker. Av Linus fick detta svenska kända märke 3/5 torn. Snålt tycker jag som hade Göteborgs pepparkakor som en av mina favoriter. Både Emil och Sara gav denna kaka endast 1/5.
Annas pepparkakor var ingen favorit hos Linus eftersom den inte var tillräckligt matig och hade en väldigt söt eftersmak. Lasse tyckte att Annas smakade bränt socker men han gillade ändå den smaken.

Våra försökskaniner var nästan helt eniga om vilken sort de gillade bäst. Och favoriten hos Solsidan blev Nyåkers pepparkakor som fick 3 av 4 röster.