”Vi trodde eleven skulle dö”

Foto:Privat

En exklusiv intervju med den veggo-ätande,träningsglada och spansktalande läraren Ann-Christine Holmer.
Så fort man går in i sal 7 ser man Ann-Christines glada leende, och energin är så positiv att man nästan tror man hamnat i en yogasal. Med en kopp kaffe i handen, så börjar vi sakta men säkert med intervjun som kommer att ta upp vad Ann-Christine känner, vad hon tycker, ja, vem är hon egentligen?

1. Har du alltid varit intresserad av språk?
Ja, jag härmade glatt de skåningar och närkingar som dök upp i min barndomsvärld och kämpade för att lära mig läsa och skriva vid fyra års ålder.
2. Har du drömjobbet idag?
-Ja, det har jag verkligen! säger Ann-Christine med ett leende som skiner upp hela klassrummet. Att hela tiden få erövra nya kunskaper och se elevers utveckling i skolan är helt fantastiskt! Men det kan vara sorgligt ibland, eftersom vissa elever inte använder sig utav de gåvor de har.
3. Ligger din största passion i att lära ut? Finns det något annat?
-Att lära in, att utveckla mitt tänkande, min omvärldskunskap, lära mig göra något jag inte kunnat tidigare; dansa tango, laga något som gått sönder… och att vara ute i naturen.
4. Något minne från spanskalektionerna som du tar med dig?
– Jag hade en elev som balanserade på stolen, och trots att jag sade till honom att låta bli, så fortsatte eleven och slog sig så illa att det blev ambulansfärd! Vi trodde att han skulle dö!

Frågorna börjar röra sig ifrån spanska-relaterade ämnen, och åker mer åt livskvalité hållet.
5. Vad är det viktigaste i livet enligt dig?
-Oj, vilken fråga! Att vistas ute i FRISK LUFT, rörelse och att försöka leva så att livet blir så drägligt som möjligt för mig och dem jag möter. Och något som också är viktigt enligt mig, är att alltid gå sin egen väg, och inte blint följa andra!
6. Någon speciell händelse i livet som påverkat dig till den du är idag?
-Det där tycker jag är en jättebra fråga! Men jag känner att jag inte riktigt fått tag på svaret än.
Men jag har haft flera situationer, där jag lärt mig att bli mer uthållig person, att våga ta tillfället i flykten, när det ger sig ett tillfälle, att vara spontan och hoppa på saker!
7. Om du inte var lärare idag, var hade du istället befunnit dig i livet?
-Journalist och jurist, där får man också använda
språket, Det tycker jag är tillfredsställande och en
utmaning för mig. Och som journalist får man vara nyfiken på allt som finns i livet och skriva texter om det.

8. Var ser du dig själv om 10 år?
-Min drömsituation är att jag stannar ett år i Spanien, och läser spanska, bor i familj, sen flyttar jag och är ett år i Italien och bor i familj och går kurs där. Sen flyttar jag till Frankrike i ett år. Jag skulle vilja lära mig flera språk och jag vill leva omgiven språket hela tiden. Men om jag ska vara mer realistisk med tanke på att ekonomin skulle lida av resorna, så är jag glad om jag kan fortsätta med det som får mig att må bra idag: läsa, skriva, cykla, gå på bio…
Och eftersom det är Solsidans julnummer denna intervjun sker i, så är det dags för lite juligare frågor till Holmer..
9. Bästa julfilmen?
-Det var svårt, jag skulle kunna säga hur många som helst! Men jag väljer Mitt liv som hund och Zozo.
10. Bästa jullåten?
-Jag älskar Christmas Carols, t.ex. O Come Ye Faithful och Hark, The Herald Angels Sing.
Och till sist men inte minst! Frågan som kom att orsaka mest lycka hos Ann-Christine..
11. Tatuering eller piercing?
-GIMMÄ!! Jag skulle vilja skaffa tatuering eller piercing när som helst! säger Ann-Christine.
Nej där blev ni att lurade 😉
Ann-Christine säger att hon aldrig skulle vilja skaffa något av sakerna, hon tycker det är fult, blir snabbt omodernt och gör ont.

Det märks verkligen att Ann-Christine brinner för sitt jobb och är passionerad i att lära ut språk till ungdomar och få se den stora utvecklingen hos sina elever. Även med ett hett temperament och en bitsk ton som ibland används, så behövs det för att visa vem som styr lektionerna.
Och med pondus, självständighet och enorm kunskap så styr Holmer lektionerna på sitt sätt. Oavsett vad, så får hon folk att lära sig mer språk och lära sig mer än vad de kunde innan. Hennes engagemang för ungdomar är ovanligt, något nytt. Men det engagemanget behövs, både för att växa som lärare och elev. Du gör allt detta muy bien, ACH. Gracias para la entrevista!

Foto:Privat