”Vi fick igen för allt slit vi har lagt ner på vårt företag!”

Stämningen var på topp i Karlstad på-UF mässan, som hölls i Löfbergs arena. Man möttes av mängder av professionella unga företagare som presenterade på sitt egna sätt vad de har åstadkommit. Mitt bland de alla, fanns det omtalade företaget CECE från Arvika, vilket i slutändan tog hem storvinsten. 

– Oj, det var helt sjukt! Trodde inte vi skulle vinna så mycket, kommenterar vd:n Sofia Beckman.

Amanda Olsson och Madeleine Alm är de som är på plats i montern, när vi kommer dit för att intervjua dem.

Hur de kom på att det var smycken de skulle tillverka, var genom att en av de fyra tjejer som är inblandade i CECE, har sedan tidigare jobbat på Norma och genom kontakter därifrån blev de sponsrade med material. Frågan var då, vad som gick att tillverka av de spillmaterial som de fick. Idén resulterade i smycken.

– Detta är något vi kan tänka oss satsa på som ett företag efter skolan, om intresset finns för andra att samarbeta med oss, säger de båda.

Det är så de även vill se företaget utvecklas, genom ett större samarbete med olika företag.

– Det har varit en stor efterfrågan, så vi är mycket nöjda med responsen vi har fått hittills.

CECE tillverkar inte bara smycken för tjejer i alla åldrar, utan har i sin kollektion bland annat pins, som har varit mycket populärt bland män. Speciellt de jaktintresserade har visat ett stort intresse för deras produkt.

Förutom Amanda och Madeleine, så är det Sanna Jonsson och Sofia Beckman som har varit med och skapat UF -företaget.  Sofia har vd-befattning och ett stort ansvar för att allt ska gå enligt planerna.  Efter att ha fått kännedom om att tjejerna från Arvika har vunnit första pris i två av kategorierna, samt att Sofia kammat hem Årets UF-elev, så kontaktar vi henne för att få ta del av upplevelsen vid prisutdelningen.

– Oj, ja det var helt sjukt! Trodde inte vi skulle vinna så mycket. Vi blev 1:a i Hållbart företagande, 2:a i Årets vara, 3:a i Produktutveckling och 1:a i Årets UF-företag! Vi ska på SM i maj och tävla vidare där!

– Att jag blev Årets UF-elev och vann 10 000 kronor var bland det sjukaste, fortsätter Sofia. Haha, av alla elever som var så engagerade på mässan så trodde jag inte att jag skulle vinna över dem.  Men vi fick igen för allt slit vi har lagt ner på vårt företag!

Att de har fått så stora framgångar är inte så konstigt, då det finns ett tydligt positivt sken hos dem som de tillför företaget. Vi hoppas de tar med sig det, och önskar dem lycka till i maj när SM-tävlingen hålls i Stockholm.